10 kişilik işe 4 bin kişi başvurdu
Siirt Üniversitesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 10 kişinin daimi istihdam edileceği işçi kadrosuna 4 bin kişi başvurdu. Daimi işçi alımı kura çekiminde kısa süreli gerginlik yaşandı.
Siirt Üniversitesi İdari ve Mali İşler Başkanlığı tarafından İŞKUR üzerinden farklı pozisyonlarda görevlendirilecek doğal gaz kalorifer ateşçisi, güvenlik görevlisi, şoför, temizlik görevlisi, laboratuvar temizlik işçisi, kalorifer ateşçisi kadrolarında istihdam edilecek 10 kişilik alım için noter huzurunda kuralar çekildi. Kura çekilirken itiraz eden bazı vatandaşlar bazı isimlerin önceden belirlendiğini iddia ederek kura çekiminin yeniden yapılmasını istedi.
10 kişilik işe 4 bin kişi başvurdu
10 kişi alınacak daimi işçilik başvuru sayısının yüksek olması üzerine kura çekimi Siirt üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine başvuru yapan 4 bin kişi katıldı. Yoğunluk nedeniyle bazıları kura çekimini ayakta takip etti. Kurada ismi açıklanan kişiler büyük sevinç yaşadı. İsimleri kurada çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşandı.
Kura çekimi esnasında ismi çıkmayan vatandaşlar, kura çekimine itiraz etti. Bir vatandaş, kurada çıkan isimlerin önceden belirlendiği iddia etti. Bunun üzere kura temsilcileri, isimlerin yer aldığı listeyi tek tek gösterdi. İtiraz eden vatandaşın da isminin kura kutusunda çıkmasıyla itiraz sonuçsuz kaldı. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2026 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında, kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme geri çekildi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Özgür Özel’in CHP'nin iktidar olması için yabancı ülkelerdeki partilerin desteğini talep etmesi vahim bir durumdur." dedi.
Mardin Mil Diyanet-Sen Başkanı Ramazan Taş, günlük hayatın yoğunluğu ve dijital gündemin hızlı akışı ümmet bilincini ve Gazze gündemini zayıflattığını belirterek, "Gazze, zamanla dijital gündemin içinde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, burada ciddi bir bilinç sorunu var demektir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız çağda yaşanan tüm olumsuzlukları, insanlığın karşılaştığı tehditleri yaşadıkça Hazreti Mevlana'nın barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği önceleyen öğretilerinin kıymetini daha iyi anlıyoruz." dedi.