145 kişiyi işten çıkaran firmaya 2 milyon TL'lik ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul'da bir firmada, sendikanın örgütlenme çalışmaları nedeniyle 13 kişinin işten çıkarılması ve ardından bu işçilerin işten çıkarılmasına karşı eylem yapan 132 işçinin daha işten çıkarılmasına ilişkin teftiş sonrası firmaya 2 milyon 9 bin 560 lira para cezası kesti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Çatalca'da faaliyet gösteren bir firmada sendikanın örgütlenme çalışmaları nedeniyle 13 kişinin işten çıkarıldığını ve ardından bu işçilerin işten çıkarılmasına karşı eylem yapan 132 işçinin daha işten çıkarılmasına ilişkin teftiş raporunun hazırlandığı bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yapılan tespitler sonucu, firmanın iş yerinde sendikal baskı nedeniyle iş akdinin sona erdirdiği tespit edilen 141 işçi için 8 bin 590 liradan toplam 1 milyon 211 bin 190 lira idari para cezası uygulanması istenmiştir.
İşverenin, Türkiye İş Kurumuna bildirilmeden 145 işçi için toplu çıkış vermesi nedeniyle de 5 bin 506 liradan toplam 798 bin 370 lira idari para cezası vermesi istenmiştir.
Ayrıca, sendika üyesi işçileri işten çıkarmak suretiyle işyerinde hukuka aykırı olarak sendikal faaliyetleri engelleyen işveren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Emeğin, sendikal örgütlenmenin ve çalışanların hak ve özgürlüklerinin korunması için bakanlık olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam ediyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, "israilin Suriye, Lübnan ve Yemen dahil olmak üzere bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti.
Siirt'te düzenlenen bir konferansta konuşan Yazar Dr. Abdulkadir Turan, "Kudüs bir cihan hâkimiyeti simgesidir. Biz Bizans’ı oradan kovunca cihan gücü olduk. Bugün ise İngiliz uygarlığı ve Yahudiler, küresel devleti tamamlamak için Kudüs’e hâkim olmak istiyor." dedi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) akademisyen ve öğrencileri, siyonist işgal çetesinin Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu ve gece yürüyüşü düzenledi.