Açık cezaevi izinleri 2 ay daha uzatıldı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, Coronavirus (Covid-19) nedeni ile açık ceza infaz kurumlarında kalanlara tanınan izinler uzatıldığı duyuruldu.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 7242 sayılı Kanun kapsamında bazı hükümlüler için uygulanan Coronavirus izninin 2 ay daha uzatıldığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a 7242 sayılı Kanun ile eklenen Geçici 9. Madde ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler, Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girdiği 14/04/2020 tarihinden 30/11/2020 tarihine kadar, Covid-19 iznine gönderilmiştir." denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün “26/11/2020 tarih ve 13588366-149-E-1989 sayılı yazıları ile Covid-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen Covid-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına dair önerisi” doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 5275 sayılı Kanun'un Geçici 9/5. Maddesi uyarınca 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Suriye saldırılarına yönelik, "Siyonist terör rejiminin fiili işgale dönüşen bu saldırgan politikalarına karşı bölge ülkeleri sessiz kalmamalı.” dedi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Bursa'da bir imam hatip ortaokulundan 39 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddialarını yalanlayarak, kent genelindeki 20 öğrenciden sadece ikisinin imam hatipli olduğunu bildirdi.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.