Ankara’da Filistin’e destek etkinlikleri devam ediyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için Ankara’nın farklı ilçelerinde “Gazze Destek Çadırı ve Fotoğraf Sergisi” etkinliğini devam ediyor.
Filistin gündemiyle çalışmalarına devam eden HÜDA PAR, genel merkez, il ve ilçe başkanlıkları düzeyinde birçok girişimler yapıyor.
HÜDA PAR Altındağ İlçe Başkanlığı tarafından Altındağ ilçesi Hüseyin Gazi göbekte Filistin için etkinlik düzenleniyor. Saat 13.00’da başlayan etkinlikte Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için alanda fotoğraf sergisi ve saat 16.00’da da basın açıklaması yapılacak. Akşama kadar sürecek olan etkinlik salı günü Etimesgut’ta yapılması planlanıyor.
Yapılan etkinlik ile ilgili HÜDA PAR Altındağ İlçe Başkanı Harun Agah, "Bugün Ankara İl Başkanlığı olarak Altındağ ilçemizde Hüseyin Gazi Göbeğindeyiz. Gazze ile alakalı bir resim sergimiz var. Filistin’deki zülüm bitene kadar etkinliklerimiz durmadan devam edecektir. Filistinli mücahitlerin başlatmış olduğu Aksa Tufanına destek vermek için işgal çetesinin yaptığı soykırıma, sistematik işkencelerine karşı durmak için buradayız. Filistin özgür olana kadar Aksa özgür olana kadar da etkinliklerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.