AYT'ye giren öğrenciler: Önceki yıllara göre sınav basitti

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavının ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavına giren öğrenciler sınav hakkında görüşlerini İLKHA ile paylaştı.
Saat 10.15'te başlayan ikinci oturum AYT'ye Türkiye genelinde 2 milyon 573 bin 156 aday katılım gösterdi.
Mardin'de 173 salonda yapılan ve 5 bin 746 kişinin görevlendirildiği sınava 41 bin 691 aday katılarak sınavda ter döktü.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi sona erdi.
İLKHA'ya konuşan adayların kimisi sınavı önceki yıllara göre kolay bulurken kimisi de zor olduğunu belirtti.
"Bu sene deprem, daha önceki yıllarda corona'dan dolayı çok sıkıntılar çektik"
Ali Uğut
Sınava beşinci kez girdiğini kaydeden Ali Uğut, "Beşinci defa sınava giriyorum. Bir önceki yıllara göre sınav çok basitti. Yapabildiğim kadar soru yaptım. Önceki yıllara göre daha iyi bir puan çıkaracağımı düşünüyorum. Bu sene deprem, daha önceki yıllarda Corona'dan dolayı çok sıkıntılar çektik. Olaylara rağmen yine de sınav iyiydi. Hatta depremden dolayı sınavın biraz basit tutulduğunu düşünüyorum. Hukuk okumak istiyorum. İstediğim bir üniversite yok ama Kıbrıs olabilir." dedi.
"Umarım çalışanlar için iyi geçmiştir"
Sınava çalışmadığı için iyi geçmediğini ifade eden Mert Yalçınkaya ise çalışanlara iyi dileklerde bulundu.
Mert Yalçınkaya
Yalçınkaya, "Sınava ilk defa giriyorum. Aslında bu sene sınava pek çalışmadığımdan dolayı biraz kötü geçti. Umarım çalışanlar için iyi geçmiştir. Aslında sınava girmeyi düşünmüyordum ama babamın ısrarlarından dolayı girmek durumunda kaldım. Bu sene mezuna kalmak istiyordum, muhtemelen de kalıyorum. Tembel olmam dışında sınavda bir eksik yanım yoktu. Aslında hiç çalışmıyorum. Diş Hekimliği istiyorum bu yüzden de çalışmam gerekiyor. Umarım seneye kazanırım." şeklinde konuştu.
İlk kez sınava giren Enes Bayram ise şunları dile getirdi:
Enes Bayram
"18 yaşındayım, ilk kez sınava girdim. Çalışmadığım için biraz kötüydü. Ama en kötü seneye inşallah istediğim bölüme gideceğim. 9 Eylül Üniversitesinde, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü okumak istiyorum. Bu sene istediğim bölüm gelmezse seneye sınava tekrar gireceğim. Sınava giren diğer öğrencilere de başarılar diliyorum. İnşallah istedikleri üniversiteye giderler."
"Üniversite sınavına giriyoruz ama olmayacak sorular vardı"
Büşra Karakeçi
Sınavda özellikle edebiyat bölümünde soruların beklediği gibi çıkmadığını söyleyen Büşra Karakeçi, "18 yaşındayım ve sınava ilk defa giriyorum. Açıkçası sınav zordu. Hatta bazı sorular çok saçmaydı. Üniversite sınavına giriyoruz ama olmayacak sorular vardı. Eşit ağırlık okuduğum için Hukuk bölümünü düşünüyorum ama edebiyat dahil, olmayacak sorular vardı. Edebiyat bölümünde özellikle çalıştığımız birçok alan çıkmamıştı. Sadece roman çıktı. Tanzimat gibi şiir gibi alanlar varken tüm sorular romanlardan bahsediyordu. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Bölümünü istiyorum. İnşallah bu sene olur. Olmazsa seneye bir daha girmek durumunda kalacağım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.