Batman’da FETÖ’nün okul ve derneklerine el konuldu

OHAL'i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, Batman'da FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle bazı okul ve dernekler kapatıldı.
Olağanüstü hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle FETö'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Batman'da eğitim kurumları ile çok sayıda dernek kapatılarak, hazineye geçtiği öğrenildi.
Gültepe Mahallesinde bulunan özel Batman İrfan İlkokulu ile buna bağlı okullara giden polisler, burada giriş ve çıkışlarda önlem aldı. Defterdarlık çalışanları okulda incelemelerde bulundu. Burada yapılacak incelemelerin ardından okulun kapatılarak Hazine'ye geçeceği öğrenildi.
Ayrıca bu okullarda okuyan öğrencilerin özlük haklarının Milli Eğitim Müdürlüğü'nce korunacağı, başka okullarda okuyabilecekleri ifade edildi.
Batman'da kapatılan eğitim kurumları ve derneklerin isim listesi şöyle:
-özel Batman İrfan İlkokulu
-özel Mehmet Sıddık Tekin Anadolu Lisesi
-özel Mehmet Sıddık Tekin Fen Lisesi
-özel Batman İrfan Ortaokulu
-Küresel Doktorlar Batman Derneği
-Batman Girişimci İşadamları Derneği
-Batman Okuma Yazma ve Çevrecilik Derneği
-Batman Nilüfer Derneği
-Batman Çalışanlar Derneği
-Batman Göçle Gelenler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği
-Batman Aile İçi İletişim ve Eğitim Derneği
-Batman özel İrfan İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
-Kozluk Sağlık, Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği
-Batman Üniversitesi Mezunları Derneği.(M. Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.