DEM’li Silvan Belediyesi memur aşamasındaki 11 personelin işine son verdi, 31 "yandaş" işçi alımına gitti!
DEM’li Silvan Belediyesi, 31 Aralık 2024 tarihinden sonra devlet memuru hakkı kazanacak 11 personelin sözleşmesini "ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle feshedip bunun yerine "yandaş" olduğu iddia edilen 31 işçi alımına gitti.
31 Mart yerel seçimlerinde Silvan Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti hizmet yerine memurların işten çıkarılması ile gündeme geldi.
Silvan Belediyesi 11 personele gönderdiği tebligatla sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirdi. Silvan Belediye Başkanı Sevim Biçici imzasıyla, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sözleşmeli memurlara tebliğ edilen yazıda “Kurumumuzda 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine istinaden Sözleşmeli Personel statüsünde 01.01.2024-31.12.2024 tarihleri arasında sözleşme imzalayarak yürütülmüş olduğumuz görevinize ilişkin olarak Belediyemizin personel sayısının fazla olması, Bulunduğunuz kadro pozisyonundaki göreviniz kamu yararı hizmet gerekliklerine uygun olmadığından kaynaklı hizmete ihtiyaç kalmaması nedeniyle kanunun 49. maddesinin 3. fıkrası gereğince tam zamanlı olarak çalıştırılacak personele ilişkin hizmet sözleşmesinin 15. maddesi (ç) bendine istinaden bitiş tarihi olan 31 Aralık 2024 tarihinden sonra sözleşmeniz yenilenmeyecektir.” ifadeleri yer aldı.
11 personelin işine son verildi 31 işçi alımına gidildi
DEM partili Silvan Belediyesi 31 Aralık 2024 tarihinden sonra devlet memurluğu hakkı kazanacak olan 11 sözleşmeli personele işten çıkarma yazısı gönderirken, almış olduğu karar doğrultusunda kurum dışı 31 işçi alma kararı aldı.
Belediye bu kapsamda 27 Kasım 2024 günü İŞKUR üzerinden yeni işçi alımı ile ilgili ilana gitti.
İlanda “Daha önce belediye veya başka kurumlarda çalışma tecrübesi olmak” şartının getirildiği görüldü.
İddialara göre DEM’li belediyenin bu ilanı formalite olarak çıkardığı, şart koştuğu bu maddeyle kendilerine yakın kişileri almak için böyle bir yola başvurduğu, alınacak kişilerin isimlerinin önceden belirlendiği ileri sürüldü. Yerelde yayın yapan bazı sosyal medya hesapları da belediyeye alınacak olan 31 işçinin ismini önceden servis etti.
Belediyeye alınacak olan 31 işçinin daha önce Silvan Belediyesinde çalışan PKK'yla iltisaklarından dolayı ihraç edilen kişiler olduğu iddia edildi.
Yerel kaynaklar, ayrıca DEM’li Silvan Belediyesinin usul ve esaslara uyulmadan açıktan 9 işçi alımına daha gittiğini, bu kişilerin daha önce PKK'yla iltisaklarından ötürü ihraç edilenler olduğunu ileri sürdü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da Regaib Kandili dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Battalgazi Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, bu mübarek gecenin insanı Allah'ın rızasına uygun bir hayat yaşamaya davet ettiğini vurguladı.
Haziran ayı, işgalci rejimin başkent Tahran'a yönelik saldırılarıyla başlayan ve İran'ın misillemeleriyle devam eden, 12 gün süren doğrudan bir savaşa sahne oldu. Bu büyük ölçekli çatışmanın yanı sıra, Gazze'de ABD ve işgal tarafından kurulan yardım dağıtım merkezlerinde yaşanan katliamlar, ay boyunca devam eden insani felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, ‘Uyuşturucu madde temin etme’, ‘Uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak’ suçlarından jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresinin 31 Aralık 2025 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.