Demirtaş halkın itibar etmediği çağrılarına devam etti

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Sur’a yürüyüş çağrısına dün kimse itibar etmezken bugün düzenlediği basın açıklamasında çağrısını tekrarlaması, provokasyonda ısrarcı olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, duvara asılı olan Abdullah öcalan'ın resmi ise dikkat çekti.
HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrıyı tekrarlayarak yandaşlarını sokağa çağırdı.
"Halk saat 16.00'da demokratik tepkisini ortaya koymalı. Sur'daki durum netleşene kadar demokratik eylemlerimize devam edeceğiz." diyen Demirtaş, 'demokratik eylem' derken neyi kast ettiği ise merak konusu oldu.
Dün yapılan çağrının ardından, yüzü maskeli gruplar taşkınlık çıkarmış polis de göstericileri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmişti. Yaşanan olayların ardında birçok kişi gözaltına alınmıştı.
Ayrıca Ofis Ayhan durağında bir binanın ikinci katındaki daireye polisin gaz kapsülü isabet etmiş ve binadakiler zor anlar yaşamıştı.
Tüm bunlar yaşanırken Demirtaş ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi'nde olan biteni oturduğu yerden takip ediyordu.
HDP'li gruplarca birçok mahalle ve caddede yolların kesildiği kameralara yansırken, Demirtaş herhangi bir olayın çıkmadığını iddia etti.
öte yandan Demirtaş'ın, yüzü maskeli kişilerin yol keserek ses bombası attığı olaylar için ‘On binler anayasal hakkını kullandı' iddiasında bulunması ise dikkat çekti. (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı karikatür çizimle hedef alarak hakaret eden Leman Dergisi Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir, uçakta gözaltına alındı.
Ankara il genelinde 15 Temmuz 2025 tarihine kadar beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 38 derece civarında olacağı tahmin ediyor.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı Srebrenitsa Soykırımı’nın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
PKK'nın silah bırakması kapsamında ilk aşama olarak bir grup örgüt elemanının Irak’ın Süleymaniye kentinde silahlarını ateşe verdiği bildirildi.