Devegeçidi piknik alanı yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elâzığ yolu üzerinde bulunan Devegeçidi Piknik alanını yeniliyor.
Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlıların aileleriyle hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve dinlenme alanı oluşturmak amacıyla yeşil alanlar yapma ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 161 dönüm alan üzerine kurulu Devegeçidi Piknik Alanı’nın rehabilitasyonu çalışması kapsamında vatandaşların doğa ile baş başa vakit geçirebilmeleri için piknik ve çocuk oyun alanları, seyir terasları ile yürüyüş yolları yapacak.
Proje kapsamında, alana piknik için gelen vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kafe, restorant, büfe, tuvalet, mescit ve 360 araç kapasiteli otopark inşa edilecek.
Gençler ve sporseverlerin faydalanması amacıyla bin 500 metrekarelik paint bol oyun sahası, okçuluk ve atıcılık alanı, basketbol sahası inşa edilecek.
Piknik alanında ayrıca 5 bin 500 metrekarelik izcilik kampı ile kamping alanı, bungalov evleri yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi, 4 firmanın katılımıyla "Devegeçidi Piknik Alanı Rehabilitasyon Düzenleme Yapım İşi" ihalesini bugün gerçekleştirdi. Yasal mevzuat gereği belirlenen sürede teklifler incelendikten sonra kazanan firma açıklanacak. Ekipler, ihale sürecinin ardından inşaat işlerine başlayacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde çıkan orman yangınlarından 9'unun büyük olduğunu ve bunlardan Manisa Akhisar, İzmir Kuyucak ve Doğanbey yangınlarının sürdüğünü
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buca'da meydana gelen orman yangınıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Besiciye Emisyon Darbesi Geliyor' başlığıyla yayınlanan iddialara yanıt verdi.
Son iki gün içinde ülke genelinde 68’i orman, 82’si ziraat yangını olmak üzere toplam 150 yangın meydana geldi.