Dışişleri, işgalin hastane saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, işgalci siyonistlerin Beyt Lahiya'da bir hastaneye düzenlediği katliamı kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"İsrailin Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesindeki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısı sonucunda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinlinin katledilmesini şiddetle kınıyoruz.
Süregelen bu saldırılar, israile yaptırım ve özellikle silah ambargosu uygulanması gerektiğini göstermektedir.
Soykırımcı israil hükümetine destek verenlerin bu suçlara ortak olduklarını yineliyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, asıl mücadelenin, insanların mülteci olmak zorunda kalmadığı bir dünya kurmak olduğu ifade edildi.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında “Gazze halkının kararlı ve dik duruşu, dünya halklarına bir muştu, bir rehber ve bir yol gösterici olmuştur.” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi tamamen ortadan kalksın diye 2025 bütçesine 584 milyar liralık kaynak ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, geride yarım kalan tek bir hikâye bırakmamayı hedefliyoruz." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Özbek mülteci Khasan Umarov’un ölümüne illişkin, “Sağlık başvuruları ve acil ameliyat çağrılarına rağmen ne tahliye edildi ne de yeterli sağlık hizmetine erişimi sağlandı.” dedi.