Dışişleri'nden tepki çeken açıklama

Dışişleri Bakanlığı'nın, siyonist rejime yük taşıyan Anadolu S gemisinin hedef alınmasını kınaması, tepkilere neden oldu.
Dışişleri Bakanlığı, İstanbul merkezli Oras Shipping'e ait dökme yük gemisi Anadolu S'in, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal ettiği için Yemen'deki Ensarullah hareketi tarafından hedef alınmasını kınadı.
Bakanlığın tepki çeken açıklamasında "Bir Türk firmasına ait Panama bandıralı Anadolu S adlı kuru yük gemisine Yemen açıklarında seyrederken Husiler tarafından düzenlenen füze saldırılarını kınıyoruz. Benzer bir hadisenin tekrar yaşanmamasını teminen gerekli girişimlerde bulunulmaktadır." ifadelerine yer verildi.
İstanbul merkezli "Oras Shipping" adlı firmaya ait Panama bayraklı Anadolu S adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Yemen'deki Ensarullah hareketi tarafından hedef alınmıştı.
Ensarullah'tan yapılan açıklamada zulme uğrayan Filistin ve Lübnan halklarına yardım ve direnişlerine destek operasyonlarının sürdüğü, bu kapsamda Kızıldeniz'deki "Anadolu S" gemisinin çok sayıda uygun balistik ve deniz füzesi ile hedeflendiği, doğrudan isabet sağlandığı belirtilmişti.
Ensarullah, açıklamasında "Gemi, deniz kuvvetlerinin uyarılarına yanıt vermediği ve sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal ettiği için hedef alındı." ifadelerine yer vermişti.
Anadolu S adlı kuru yük gemisi, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde Aden körfezinde seyir halindeyken yine hedef alınmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde bugün saat 13.30 sularında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak hem ormanlık alana hem de tarım arazilerine sıçradı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan sahte diploma ve e-imza soruşturmalarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Cebelitarık bayraklı gemiyle Türkiye'nin Akdeniz'deki kıta sahanlığında "oldubitti girişimi" donanma unsurları tarafından engellendi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye'de SDG'nin ülkenin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verdiğini vurguladı.