Diyarbakır'da Çanakkale Zaferi programı düzenlendi

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitler ve Çanakkale Zaferini anma günü münasebetiyle program düzenlendi.
Diyarbakır'da, Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler günü münasebetiyle program düzenlendi.
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bu milletin her bir ferdinin bugün ve her gün şehidini ve gazilerini her zaman, bitmeyecek bir minnet, hürmet ve Fatihalarla anmakta olduğunu belirtti.
Güzeloğlu, "Bu asil milletin annesinden emdiği helal sütte, babasından aldığı hayır duada her bir ferdinin temel gayesi ve en büyük önceliği vatanı, bayrağı, bağımsızlığı, ezanı ve mukaddesatını korumaktır. Fani olan hayatın içerisinde ebedi olarak ölümsüz olmak ancak bu değerler uğruna şehit olmakla mümkün olacaktır. İnancımız açısından şehitler ölüler değildirler, onlar diridirler. Her zaman bizimle birliktedirler. Şüphesiz onların manevi varlığı sonsuza kadar bizimle olacaktır. Bugün bizler gençlerimizden başlayarak, bu değerlere sahip çıkarak, onların bize canlarıyla emanet ettiği başta aziz vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve bütün mukaddesatımız olmak üzere kararlılıkla sonsuza kadar yaşatmak, var etmek imanı ve inancındayız. Ancak bu şekilde şehitlerimize manevi anlamda vefa borcumuzu ödemek ve onların emanetlerini yaşatmak mümkün olacaktır. "dedi.
Program, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçıları ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Çanakkale Şiiri Oratoryo gösterisi ile sona erdi. (Ramazan Zeren – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 ‘Aile Yılı’ kapsamında, yapay zeka destekli yeni sistemi kullanacak.