Diyarbakır’da darbeye karşı direniş nöbeti sürüyor

Diyarbakır’da darbe karşıtı gösterilerin 22’inci gününde halk meydanları yine boş bırakmadı.
ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine karşı direniş nöbeti Diyarbakır'da halkın yoğun katılımıyla devam ediyor.
Merkez Kayapınar ilçesi Orman Park'ta düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde darbeciler telin edilirken birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.
Sanatçılar okudukları ezgi ve ilahilerle alandaki kalabalığı motive ederken, sık sık tekbir ve salavatlar getiriliyor. Darbecilerin aleyhine sloganları eksik olmadığı gösterilerde idam talepleri dillendiriliyor.
Platformda konuşan milletvekilleri ve kanaat önderleri birlik beraberliğe vurgu yaparak, halkı meydanlara döken, tanklara karşı göğsünü siper ettiren iman olduğunu ve halkın bu zaferinin Allah'ın inayetinden başka bir şey olmadığını söylediler.
Güneydoğuda ilk defa Diyarbakır'da kurulan AK Gençlik Kültür Merkezinin hazırladığı "Darbe" tiyatrosu 2'inci defa canlandırıldı. (Hüseyin Genel- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, kaymakam adaylarına hitaben, "Bu iş dikkat ve rikkat ister. Samimiyet ve adanmışlık gerektirir. Bu işi dört duvar arasına hapsolup mesai saatleriyle sınırlı kalarak yerine getiremezsiniz." dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2025 ‘su yılı’ raporuna göre, Türkiye son yarım asrın en ciddi kuraklık dönemlerinden birini geçiriyor.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ilk reaktörün gelecek yıl devreye alınmasının planlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.