Diyarbakır’da öğrencilere çilek fidesi yetiştiriciliğine akademik destek

Diyarbakır’da üniversite öğrencilerine, çilek fidesi yetiştiriciliğine akademik destek verildi.
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim Üyesi Doçent Doktor Mikdat Şimşek ile Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu öğretim Üyelerinden Yardımcı Doçent Doktor Zübeyir Türk ve öğretim Görevlisi İsa Aydın tarafından Dicle Üniversitesi Tarım Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine arazi koşullarında çilek yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.
Çilek yetiştiriciliği konusunda bilgi veren Doçent Doktor Mikdat Şimşek, Diyarbakır'da çilek fidelerinin şimdiye kadar yok denecek kadar az miktarda yetiştirildiğini belirtti.
Çilek fidelerinde ortaya çıkabilecek problemlerin zamanında çözülmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, serada çilek fidelerinin yetiştirilip satılması hem çiftçi hem de meyvecilik açısından öncü rol oynadığını belirtti. (İLKHA )
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Peygamber Sevdalıları Batman Derneği, bölge halkını Gazze'ye destek konvoyunu dualarla uğurlamaya davet etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun ilk toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ali Sarıhan, 10 Ağustos’ta Ankara’da düzenlenecek Gazze yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.
Ankara’da Anadolu Sivil Toplum Platformları öncülüğünde düzenlenecek olan Gazze’ye yönelik “İnsani Koridor” talebini Meclis’e ulaştırmayı hedefleyen büyük yürüyüşe, Mardin’den de güçlü bir destek geliyor.