Diyarbakır’daki yeni öğretmen evi Eylül’de açılıyor

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, yıllardır tamamlanması beklenen öğretmen evinin Eylül’de açılacağını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı ve öğretmen evi Müdürü Yunus Memiş, yıllardır bitirilmesi beklenen öğretmen evinin Eylül ayı itibari ile hazır durumda olacağını söyledi.
Sendikalarının girişimleriyle öğretmen evinin donatımıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Memiş, "öğretmen evinin eksik olan örtüleri, yastıkları, temizlik malzemeleri, interneti, resepsiyondaki diğer malzemeleridir. Bunların altyapısının hepsi eksikti. Bununla ilgilide bakanlığın bir ödeneği yok. Diyarbakır Valisi eksiklerin tamamlanması için devreye girerek kısa sürede çözülmesi için gerekli talimatları verdi." dedi.
Memiş, "Allah kaza bela vermezse biz en geç öğretmen evimizi yeni eğitim öğretim döneminin başladığı andan itibaren açmayı düşünüyoruz. 1 Eylül'de halkımızı da davet ederek açılışı yapacağız inşallah." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı'nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak için harekete geçen Umut Kervanı Batman Derneği, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda ümmetin bayramını tebrik ederek, şehit aileleri, tutukluları ve muhacir Müslümanları selamladı, yeryüzündeki zulmün ortadan kalkması için herkesi daha çok çalışmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmak en doğal hakkıdır. Biz de bakanlık olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte bu hakkı sonuna kadar tavizsiz, toleransız korumaya devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik alanında attığımız adımları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecimizle daha muhkem bir zemine oturttuk. ‘Terörsüz Türkiye’ menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği, öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.