Eski hükümlülere sertifika verildi
Mardin'de açılan girişimcilik kursu eğitimlerini başarıyla tamamlayan eski hükümlülere sertifikaları verildi.
Mardin'in Midyat ilçesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle müdürlük personeline "Etkili İletişim ve Stres Yönetimi" eğitimi, eski hükümlülere yönelikse 32 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursu gerçekleştirildi.
Müdürlük personellerine ve 15 eski hükümlüye sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.
Burada katılımcılara hitap eden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA'nın Türkiye'de 26 kalkınma ajansından biri olduğunu ve bölgeler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak için kurulduğunu söyledi.
Altındağ, "Yapılan projelerin sürdürülebilir olması mantığıyla çalışıyoruz. İlk defa Denetimli Serbestlik Müdürlüğüyle çalıştık. Bu etkinliklerin devamını istiyoruz. Ajansın temel kuralı, kamu özel iş birliğini sağlayan birlikte çalışma kültürünü oluşturmaktır. Ajansımız, riskleri bertaraf eden, fırsatları kazanca dönüştüren bir mantıkla kurulmuştur. Dolayısıyla bizim işimiz kamu kaynaklarının anlatılması, yatırımcının buraya çekilmesidir." dedi.
Kursu tamamlayanları tebrik eden Yılmaz, kursiyerlere sertifikalarını vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Serdar Erdoğan ise "DİKA tarafından desteklenen proje, denetimli serbestlik hükümlüleriyle ortak yürütüldü. İki projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dezavantajlı kişileri topluma kazandırma ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler sunmuş bulunmaktayız. 32 saatlik kurs süreci sonunda sertifikayı almaya hak kazananlara sertifikaları verildi. Bununla birlikte denetimli serbestlik hizmetlerini daha aktif, daha kaliteli, daha uygun bir seviyeye ulaştırmak için denetimli serbestlik personelimizin 'Etkili İletişim ve Stres Yönetimi' seminerine katılımını sağladık." ifadelerini kullandı.
Altındağ'a plaket takdim edilmesinin ardından, personellere ve girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikaları verildi.
Sertifika törenine; Midyat Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, SYDV Başkanı Alaattin Bilgiç, sivil toplum kuruluşları ile personeller ve eski hükümlüler katıldı. (Süleyman Tunç - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasası işlemlerine yönelik soruşturma kapsamında kurumlara gönderilen ve üzerinde "gizli" ibaresi bulunan belgelerin sosyal medya ve dijital mecralarda yayımlanması üzerine resen soruşturma başlattı.
Tasfiye sürecindeki fonlarda yatırımcıların zararlarının karşılanmasına yönelik 9 maddelik kanun teklifi, 14 Ekim Çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Düzenleme, yatırımcıların net yatırım tutarları dikkate alınarak 1 milyon liraya kadar ara ödeme yapılmasını öngörüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Batı Akdeniz'in doğusunda fırtına beklendiğini duyurdu.
İstanbul'da yürütülen fon soruşturmasında, haksız kazanç elde ettiği belirlenen 141 kişi ile 73 şirkete paranın geri ödenmesi için bildirim gönderilmeye başlandı. Mahkeme kararları doğrultusunda kişi ve şirketlerin mal varlıklarına el konulurken, toplam 187 milyar 653 milyon liralık kazancın tahsil edilmesi hedefleniyor.