Fakir öğrenciler yararına kermes

Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği( İHLAS-DER) Karataş Şahinbey Parkında fakir öğrenciler yararına üç gün sürecek olan kermes düzenledi. Kermeste gıda, giyim, kırtasiye ve zücaciye reyonlarının yanı sıra birçok ürün sergileniyor.
Gaziantep İhlas-Der, fakir öğrenciler yararına üç gün sürecek olan bir kermes açtı. Karataş Şahinbey Parkında kurulan kermeste dernek üye ve müdavimleri görev alırken, bayanlar tarafından hazırlanan yemek ve tatlı çeşitleri de satışa sunulmaya başlandı.
Fakir öğrenciler yararına düzenlenen ve birçok ürünün sergilendiği kermese halk yoğun ilgi gösteriyor. Gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik eşya, yöresel ev yemekleri, zücaciye, kitap ve kırtasiye reyonlarının bulunduğu ve hayırsever hanımların yaptığı elişi nakışların satıldığı kermes, Çarşamba günü gece saatlerine kadar devam edecek.
Gaziantep İhlas-Der Başkanı Abdulhakim övet, dernek üye ve gönüllülerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle fakir öğrencilerin eğitimlerine destek olunacağını söyledi.
övet, "Gaziantep İhlas İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İhlas-Der) olarak fakir öğrenciler yararına düzenlemiş olduğumuz kermesimiz 2-3-4 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Kermesimizde giyim, yöresel yemek çeşitleri, zücaciye, kırtasiye, elişi ve içecek meşrubat çeşitleri reyonları bulunmaktadır." dedi.
Fakir öğrencilerin okuma dönemlerindeki eksiklerini giderebilmek için bir çaba gösterdiklerini belirten övet, "İnşallah çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bizler yardımlaşma derneği olduğumuzdan dolayı öncelikle bu gibi çalışmalarla öğrenci kesimini ön planda tutuyoruz. İnşallah gelecek nesillerimizin ilimli, kültürlü ve bilinçli nesillerden meydana gelmesi için öğrencilere çok ihtiyacımız var. Bundan dolayı okuduğunu bilen, anlayan ve hayatını manalandıran öğrencilere yönelik çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Gaziantep halkını düzenledikleri kermese davet ettiklerini de sözlerine ekleyen övet, kermese yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti. Kermeste gönüllü olarak görev alan Aziz Denizhan, "İhlas-Der'in fakir öğrenciler yararına düzenlemiş olduğu kermese dünden beri tüm kardeşlerimizle birlikte gönüllü olarak görev yapmaktayız. Bütün kardeşlerimiz de Allah (c.c) rızası için çalışıyor. Tüm Gaziantep halkını kermesimize davet ediyoruz. Çünkü bu kermes öğrenci kardeşlerimizin içindir." şeklinde konuştu.
Kermese alış veriş yapmak için gelen vatandaşlar ise fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermese ve hayırlı çalışmaya katkıda bulunmak için geldiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında 631 noktada, 1 milyondan fazla hanede ilaçlama gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Gazze'deki soykırıma, katliama duyarsız kalmayan Müslüman halk, ateşkes sürecinin yaşandığı bugünlerde Gazze'nin, Gazzelilerin ayağa kalkabilmesi için örnek yardım kampanyaları düzenliyor.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.