Gaziantep’in kanaat önderlerinden Ahmet Ziylan vefat etti

Gaziantep’in tanınmış kanaat önderlerinden Hoşgör Fatih Kur'an Kursu Onursal Başkanı Ahmet Ziylan (85) Hakk'ın rahmetine kavuştu.
Bir süredir rahatsız olan ve hastanede tedavi gören Ziylan, bu sabah saatlerinde aniden fenalaşması üzerine vefat etti.
Kentin aynı zamanda hayırseverlerinden olan Ziylan’ın vefatı büyük üzüntüye neden oldu.
Ziylan’ın vefatı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehrimizin çok önemli bir değeri olan Ahmet Ziylan amca vefat etti. Şuurlu bir müslüman, hayırsever ve dürüst iş adamı, iyi insan olduğuna şahidiz. Güzel insandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarının, şehrimizin ve sevenlerinin başı sağ olsun.” dedi.
Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Kıymetli dostlar; vakfımızın onursal başkanı, büyüğümüz, ağabeyimiz, hayırsever Gaziantepli Ahmet Ziylan bugün Rabbimizin rahmetine ermiştir. Hüküm Allah'ındır. Pandemiden dolayı cenazeye katılmak ve taziyede bulunmak isteyen tüm kardeşlerimizden isteğimiz, ikindi namazını müteakib üçer kişilik cemaatlerle gıyabi cenaze namazını kılıp peşinden dua etmeleridir. Rabbimizden rahmet niyaz ediyoruz.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.
Türkiye, işgalci rejime karşı 'soykırımı durdurmak' için Lahey Grubu'nun aldığı önlemlere katılacak. Önlemler arasında işgalci siyonist yetkililerin uluslararası hukuk kapsamında hesap vermeleri ve işgale silah transferlerinin önlenmesi taahhüdü yer alıyor.