Gaziantep’te sosyal tesis ağı genişliyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi’nin kırsal mahallelerinden olan Küçükkızılhisar Mahallesine yaptığı sosyal tesis vatandaşın hizmetine sunuldu.
Şahinbey Belediyesi, Şahinbey ilçesinin tüm mahallelerinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda sosyal tesis ve gençlik merkezleri yapımını hızla sürdürüyor.
Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi’nin kırsal mahallelerinden olan Küçükkızılhisar Mahallesine yapılan sosyal tesisin içerisinde bay-bayan taziye evi ve bir adet derslik sınıfı bulunuyor.
Tesisin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler yapıldığını belirtti.
Tahmazoğlu, “Küçükkızılhisar mahallemiz ne kırsal mahalle ne de şehir mahallesi ikisinin ortasında. Ancak şehir ile bütünleşti, arkasında Beştepe Mahallemiz var. Küçükkızılhisar Mahallemize Şahinbey Belediyesi olarak bir tane park, 172 bin metrekare asfalt ve kilit taşı çalışması yaptık. Gençlerimiz spor yapsın diye 3 tane halı saha ve 7 kilometre arazi yolu yaptık. Bu mahallemizde 4 ailemize küçükbaş, 4 ailemize büyükbaş hayvan desteğinde bulunduk. Çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi konusunda Büyükşehir Belediyemizin de önemli çalışmaları var. Kendilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi ise Küçükkızılhisar Sosyal Tesisimizi yaptık. Tesisimizde hem erkek hem de kadın taziye salonu ve bir dersliğimiz var. Amacımız bu tesisimizden vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanmaları. Burası sadece taziye evi olarak kullanılmasın. Bu tesisin aktif olarak kullanılmasını istiyoruz. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, vatandaşların belediyelerden taleplerinin farklılaştığını belirtti.
Küçükkızılhisar Köyü Muhtarı Mustafa Acar da Şahinbey Belediyesi’nin hizmet anlamında her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yılsonuna kadar söz verdiğimiz gibi daha çok çalışacağız; bu sayıyı 453 bine ulaştırarak tüm afetzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız." dedi.