Gaziantep’te Suriyeli gazeteci öldürüldü

Gaziantep’te gazetecilik yapan Suriyeli bir aktivist sokakta yürürken kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü.
Suriye'nin Hama kentinden gelerek Gaziantep'e yerleşen Suriyeli gazeteci aktivist Naji Jerf, sokakta yürüdüğü esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından susturucu takılmış silahla başından vurularak öldürüldü.
Edinilen bilgilere göre, merkez Şehitkamil ilçesi Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, Suriyeli gazeteci ve aktivist Naji Jerf, kaldırımda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.
Silahlı saldırıya uğrayan Naji Jerf, başından ve göğsünden aldığı kurşunlarla yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Suriyeli gazeteci, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Başında ve göğsünde kurşun izine rastlanan Suriyeli gazetecinin cesedi, incelenmek üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Olaya karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Naji Jerf'in cenazesinin yarın resmi işlemlerinin ardından defin edilmek üzere ailesine teslim edileceği bildirildi.
öte yandan, Suriye'de Buğday isimli bir derginin baş editörü olan Jerf'in, IŞİD ve ESAD rejiminin saldırıları ve katliamları hakkında belgesel çektiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesinde, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin kaldığı yerden İstanbul’da devam etmesi yönündeki açıklamasının memnuniyetle karşılandı.
Havaların ısınmasıyla motorsiklete olan rağabetin arttığına dikkat çeken uzmanlar, ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşanmaması için uyarılarda bulunuyor.
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneliğin İslam'daki yüce makamına dikkat çekerek, "Annelik sadece bir günle hatırlanacak bir sorumluluk değil, ömür boyu saygı ve hizmetle yaşatılması gereken bir değerdir." dedi.
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan, Hacettepe Üniversitesi'nde LGBT propagandasına karşı dilekçe çalışması yapan öğrencilerin hedef gösterilmesine tepki göstererek, “Bu ahlaki mücadelede kardeşlerimizin yanındayız” dedi.