Hacı Bayram Veli Camii’nde Filistin ve şehitler için dualar edildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde, Gazze’de soykırıma uğrayan Filistinliler ve şehitler için dua etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Filistin İçin Dua"programı kapsamında sabah namazı buluşmasında Ankaralılarla bir araya geldi.
Hacı Bayram Veli Camii’nde düzenlenen programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından Filistin ve şehitler için dua etti.
Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:
"Ya Rabbel Alemin! Şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan kulların var. Özellikle Gazze, Filistin, Kudüs, Doğu Türkistan, Arakan, Hindistan, Keşmir, Libya, Irak ve Suriye’deki bütün mazlumların kurtuluşu için dua ediyoruz, dualarımız kabul eyle. Mazlumlara yardım eyle, zalimleri kahreyle Ya Rabbi!
İlahi Ya Rabbi! Bizlere birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşamayı nasip eyle. Dünyayı, kaosa, kargaşaya, savaşa sürüklemek isteyen, dahili ve harici zalimlere, hainlere fırsat verme Ya Rabbi!
Milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eyle, vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı her türlü kötülüklerden ve kötülerin şerlerinden muhafaza eyle Ya Rabbi!
İlahi Ya Rabbi! Bizleri Kur’an’ın ve habibin Muhammed Mustafa’nın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yolundan ayırma. Gençlerimizi, çocuklarımızı imanlı, inançlı, namazlı, secdeli bir şekilde yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi! Vatan, millet, ezan, bayrak sevgisini, Senin sevgini, Habibinin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevgisini kalplerine yerleştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!
İlahi Ya Rabbi! Şanlı ordumuzu karada, havada, denizde her yerde ve her zaman sınırlarımızın içinde ya da dışında yapmış olduğu mücadelede muzaffer eyle.
Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den günümüze, vatan için, millet için, i’la-yi kelimetullah için fedai can etmiş olan bütün şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize şifalar, hayırlı ömürler nasip eyle Ya Rabbi!" (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.