Halkın darbe karşıtı gösterisi devam ediyor
Diyarbakır’da, halk ABD destekli darbe girişimine karşı başlatılan gösterilere devam ediyor.
Diyarbakır halkı 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı gösterilerini devam ettiriyor.
Kayapınar ilçesindeki Orman Park'ta toplanan Diyarbakırlılar, yüzlerce insanın ölümüne neden olan darbe girişimini lanetlediler. Polis arama noktasından geçtikten sonra alana giren vatandaşlar, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber' ve ‘FETO'ya idam!' sloganları attılar.
Etkinlikte konuşmacı olarak katılan Diyarbakır Ak Parti Eski Millet Vekili Cuma İçten bu darbenin Türkiye topraklarına, milletin inancına ve İslam coğrafyasına yapılmak istenen bir darbe olarak gördüklerini söyledi.
Diyarbakır halkını selamlayan İçten, güneydoğuda her aile 90 yıllardan bu yana FETö örgütünün kurbanı olduğunu ve binlerce kişinin bu örgüt tarafından faili meçhul cinayete kurban edildiğine dikkat çekti.
Konuşmasına siyasi partilere teşekkür ederek devam eden İçten, "Darbeye karşı duran tüm siyasi partileri tebrik ediyorum. AK Parti, HÜDA PAR, CHP ve MHP'yi de takdir ediyorum. Bu millet tek vücut olarak ABD destekli yapılmak istenen darbeye karşı çıktı." ifadelerini kullandı. (Yunus Sırat- Mehmet Bozdaş- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 21 Aralık 1963’te yaşanan "Kanlı Noel" olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.
Umut Kervanı Vakfı, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden Sudan halkına yardım ulaştırmak üzere 25 Aralık’ta bölgeye hareket ediyor.
Şubat ayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya turu ve Zelenskiy ile Şara görüşmesi gibi diplomatik temasların yanı sıra, TSK'dan ihraçlar, nüfus verileri ve HÜDA PAR'ın çalıştayı gibi iç politika gelişmelerine sahne oldu. Filistin meselesi, Kongo'daki çatışmalar ve uluslararası tepkilere yol açan Trump açıklamaları, küresel gündemi belirledi.