Hayvanlara yönelik işlenen suçlara karşı 'hayvan polisi' uygulaması geliyor

Hayvan haklarını korumaya ilişkin hazırlanan yasa teklifi, bu ay Meclis gündemine taşınacak.
Hayvan haklarını korumaya ilişkin AK Parti'nin hazırladığı yeni yasa teklifinin, bu ay Meclis gündemine taşınacağı belirtildi. Hayvan Haklarını Koruma Kanunu teklifi ile hayvanlara eziyet eden, işkence yapan ve öldürenlere ağır hapis cezası yaptırımı uygulanacak. Yeni yasa teklifinde hayvan polisi kurulması da öngörülüyor.
Mevcut düzenlemede hayvan hakları, 'Kabahatler Kanunu' kapsamında korunuyor. Ancak, ağır cezai yaptırım olmadığından adli bir ceza uygulanmıyor. Yeni teklif ile hayvanlara eziyet eden, işkence yapan ve hayvanları öldürenlere ağır hapis cezası uygulanacak. Buna göre hayvanlara karşı işlenen suçlar, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre işlem görecek. Sahipli hayvana karşı işlenen suçlar sahibinin şikayetine, sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nın savcılığa yazılı başvurusuna bağlanacak.
Yeni yasal düzenlemede hayvan polisi kurulması da öngörülüyor. Hayvan polisi ile hayvanlara yapılan her türlü eziyet, işkence anında tespit edilecek. Hayvanları dövüştüren ve bunun üzerinden para kazanan kişilerin de hayvan polisleri ile anında tespit edilmesi hedefleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'dan hareket eden yüzlerce araç ve binlerce gönüllü, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek için Ankara’ya doğru yola çıktı. Duygularını dile getiren vatandaşlar, zulme karşı vicdanın sesi olmayı hedefliyor.
Siyonist işgal rejiminin zulmü altındaki Gazze'ye acilen insani koridor açılması talebiyle pazar günü saat 18.30'da Ankara'da Güvenpark'tan Meclis'e yapılacak olan "Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne destek vermek amacıyla Batman'dan yola çıkıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde imzaladıkları ortak deklarasyona ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.