“HDP’ye oy vermedik diye hizmet getirmiyorlar”

Mardin merkeze sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunan Cevizpınarı Mahallesi’ne 3 aydır içme suyu verilmediği ifade eden köylüler, DBP’li belediyeye tepki gösterdi.
Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizpınarı (Babıcevz) köyüne yaklaşık 3 aydır su verilmiyor. Mardin merkezden tankerlerle köye su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köylülerin tek isteği su sıkıntısının gidermesi.
HDP'ye oy vermedikleri ve korucu oldukları için kendilerine hiçbir hizmetin getirilmediğini dile getiren köylüler, yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirttiler.
"Yaklaşık 3 aydır su sıkıntısı çekiyoruz"
Abdest almak için dahi bazen su bulamadıklarını belirten köylülerden Ali Çakan, "Köyümüz birkaç mahalleden oluşuyor, diğer mahallerde su sıkıntısı yok, sadece bizim mahallede su sıkıntısı var. Eskiden su sıkıntımız yoktu. Bu son 3 aydır su sıkıntısı baş göstermeye başladı. Mardin'e sadece 4 kilometre yakınız, ama suyumuz yok. Çok perişan olmuduk. Tek isteğimiz su sıkıntımızın giderilmesidir. Tankerlerle getirdiğimiz suyu idareli kullanıyoruz. Düşük basınç verdikleri için bizim depoya su dolmuyor." dedi.
"Cumhurbaşkanı bizi DBP'ye teslim etti"
öncelikli sorunlarının su ve yol olduğunu belirten Bedirhan Balta ise şunları söyledi: "Eskiden suyumuz geliyordu, ama son birkaç aydır su hemen hemen hiç gelmiyor. Gelip sözde yolu yapacaklardı, ama bozdular. Şimdi kimse ne inebiliyor ne de çıkabiliyoruz. Fakat kimsenin umurunda değil. Bunun birinci nedeni korucu olduğumuz içindir. İkincisi de HDP'ye oy vermediğimiz içindir. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bizi DBP'ye teslim etti ve çekti gitti. DBP, belediyeyi kazandıktan sonra bizim de çekeceğimiz çile işte budur. Suyumuz yok, yolumuz yok..."
"Vali de AK Parti de bunun farkında ama…"
Tankerlerle su getirdiklerini kaydeden Hayrettin Çakan da ayda yaklaşık 400 TL harcayarak su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Çakan, "Merkeze sadece 4 kilometre uzaklıkta olmamamıza rağmen bunu yapmaları çok ayıptır. HDP/DBP'ye oy vermediğimiz için hizmet getirmiyorlar, bizim aklımıza bu geliyor. Vali de AK Parti il yöneticileri de bunun farkında, ama bir şey yapmıyorlar." diye konuştu.
MARSU: Uyarı yapmamıza rağmen abone olmadılar
Konu ile ilgili görüştüğümüz Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) yetkilileri ise uyarılarına rağmen köylülerin abone olmadıklarını belirterek şunları söylediler: Su alamayan bölgeler; usulsüz su kullanan bölgelerdir. Kaç defa uyarı yapmamıza rağmen abone olmadılar. Bizler abonelik sistemine geçmeleri için çağrımızı yeniliyoruz."
Bölge halkı, son zamanlarda DEDAŞ ve belediyelerin kaçak elektrik ve su kullanımını gerekçe göstererek hizmet vermemelerine tepki gösteriyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.
5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 32 yıl geçti. 29'u erkek, 4'ü kadın olmak üzere 33 sivilin katledildiği olayın ardından mahkemelerden beklenen adalet hâlâ sağlanamadı.