Kimsesiz çocuklar ile muhtaç ailelere yönelik iftar
MÜSİAD Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuklar ile engellileri bir araya getirdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birçok ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuk ile engelliyi bir araya getirdi.
Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, iftar öncesi Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından dua yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Faruk Özbek, her sene kimsesiz çocuk ve engellilere yönelik iftar programı düzenlediklerini belirtti.
İftardan sonra bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, ramazan ayının, insanlığın neye ihtiyacı olduğunu hatırlattığını belirtti.
"Ramazanlar anlamını bulsun" diye ihtiyaç sahiplerine iftar yemekleri verilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Mübarek ramazan ayında dargınlar barışır. İnsanlar ekmeklerini paylaşır. Dostluklar pekişir ve rahmet ayının gereği olarak insanlar ileriye doğru çok daha umutla bakarlar. Ramazan mutluluk ayıdır, sonu da bayramdır. Bizler bu etkinliklerle kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Fakat etkinliklerin MÜSİAD gibi yapılmasını tavsiye ediyorum. Yani birbirimizi ağırlamayalım. Mümkünse fakirlere, ihtiyaç sahiplerine, komşularımıza ve öğrencilere soframızı açalım. Böylelikle ramazan anlamını bulsun." ifadelerini kullandı.
İftar yemeğine Batman Valisi Hulusi Şahin, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurul Üyesi İbrahim Faruk Özbek, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz, eski başkan Suad Özdemir, kurum müdürleri, STK temsilcileri, ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuklar ile engelliler katıldı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız çağda yaşanan tüm olumsuzlukları, insanlığın karşılaştığı tehditleri yaşadıkça Hazreti Mevlana'nın barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği önceleyen öğretilerinin kıymetini daha iyi anlıyoruz." dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ürdün Haşimi Krallığı Sosyal Kalkınma Bakanı Wafa Bani Mustafa ile önemli bir iş birliği adımı attıklarını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
Dünya genelinde, göçmenlerin sayısının hızla artmasının, bu kişilerin sosyal entegrasyonu, ekonomik katkıları ve insan hakları gibi konuları daha önemli hale getirdiğini belirten Sosyolog Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Beyin göçü, iklim göçü ve kadın göçü gibi kavramlar, geleceğin en önemli göç dinamikleri arasında yer almaktadır.” dedi.