Kocaeli’de binlerce insan el ele vererek Gazze Şeridi oluşturdu

Siyonist işgal rejiminin Gazze’deki katliamlarına seyirci kalmamak adına kurulan “Filistin İnisiyatifi” Kocaeli’de binlerce insanın katılımıyla “El ele Gazze Şeridi” etkinliği düzenledi.
7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamlar devam ederken tüm dünyadan bu vahşete tepkiler gelmeye devam ediyor.
Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğinin desteğiyle organize edilen etkinlikte insanlar belirlenen noktalarda bir araya gelerek kilometrelerce uzanan bir şerit oluşturdular.
Fevziye Camii önünde başlanarak devam eden etkinlik Mobesko Köprüsü’ne kadar devam ederken yol boyunca araç sürücüleri de kornalarıyla etkinliğe destek verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürerken, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında en az 56 Filistinli şehit oldu. Okul ve yardım bekleme noktaları özellikle hedef alındı.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.