Konya’da yöresel yemek festivali devam ediyor
Konya’da Mevlâna Kültür Merkezi yanında kurulan alanda düzenlenen Yöresel Yemek Festivali, 23 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaf, kurdukları stantlarda kendi yörelerine ait geleneksel lezzetleri Konya halkıyla buluşturuyor.
Katılımcılar, hem şehirlerinin mutfak kültürünü tanıtmayı hem de yöresel ürünlerini doğrudan tüketiciyle paylaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Festival, Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar uzanan geniş bir lezzet çeşitliliğini Konya’ya taşıyarak ziyaretçilere hem tanıdık tatları bulma hem de yeni yöresel lezzetler deneme imkânı sunuyor.
Organizasyonun, yöresel ürünlerin tanıtımına ve şehirler arası kültürel etkileşime önemli katkı sağlaması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile doğalgaz ve nükleer sektörlerindeki enerji ortaklığının karşılıklı güven ve uzun vadeli beklentiler temelinde geliştiğini açıkladı. Bayraktar, Pakistan'la da enerji iş birliğini derinleştirdiklerini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, 4-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen görev ve faaliyetleri kapsamında 4 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.