Konya’da yöresel yemek festivali devam ediyor
Konya’da Mevlâna Kültür Merkezi yanında kurulan alanda düzenlenen Yöresel Yemek Festivali, 23 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaf, kurdukları stantlarda kendi yörelerine ait geleneksel lezzetleri Konya halkıyla buluşturuyor.
Katılımcılar, hem şehirlerinin mutfak kültürünü tanıtmayı hem de yöresel ürünlerini doğrudan tüketiciyle paylaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Festival, Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar uzanan geniş bir lezzet çeşitliliğini Konya’ya taşıyarak ziyaretçilere hem tanıdık tatları bulma hem de yeni yöresel lezzetler deneme imkânı sunuyor.
Organizasyonun, yöresel ürünlerin tanıtımına ve şehirler arası kültürel etkileşime önemli katkı sağlaması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya STK Platformu tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ufuk Turu Programı, üç gün süren oturumların ardından Ankara’da tamamlandı. Türkiye ve İslam dünyasından iki yüzden fazla STK temsilcisi, kurum başkanı ve akademisyenin katıldığı program, bu yıl “İslam Birliği ve Türkiye’nin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, iş yerlerinde belirsiz süreli iş sözleşmesiyle istihdam edilmek üzere toplam 780 işçi alımı gerçekleştirecek.
Konya’nın Karatay ilçesinde akşam saatlerinde bir belediye otobüsünde çıkan tartışmada, bir kişi yaralandı.