Meşal, Batı Şeria'da “istişhad operasyonlarına” geri dönülmesi çağrısında bulundu

İslami direniş hareketi HAMAS'ın yurtdışındaki lideri Halid Meşal, “Batı Şeria halkından istenen şeyin, işgale karşı tüm cepheleri açma ihtiyacıyla birlikte, şehirlerinden başlayarak istişhad operasyonları seçeneğine geri dönmek olduğunu” vurguladı.
Meşal, bugün İstanbul'da Uluslararası Kudüs Vakfı tarafından yayınlanan “Aksa'ya Bakış” raporunun 18. baskısının lansmanı için düzenlenen basın toplantısına videolu mesaj gönderdi.
Gazze topraklarında büyük bir savaş yaşandığını ve Gazze'nin tek başına küresel bir savaş verdiğini belirten Meşal, Gazze halkının katliamlara, yıkımlara ve tekrar tekrar yerinden edilmelere maruz kaldığını ifade ederek Gazze'nin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
Meşal, “Gerekli olan şey herkesin Gazze Şeridi'nde yaşananlara karşı pratik bir şekilde hareket etmesi, Aksa Tufanı'nın bir parçası olması ve ümmetin sorumluluklarını üstlenmesi için aklını başına toplamasıdır." dedi.
Filistinli esirlerin çektiği acıların “Siyonist düşmanın sadizmini” gösterdiğini belirten Meşal, binlerce esirin ümmetin ve insanlığın vicdanına seslendiğini ifade etti.
Meşal “Düşman, savaşı hepimize açtı ve 'varoluşsal bir savaş veriyorum' diyor ve her yere saldırıyor; Tahran'a, Beyrut'a, Şam'a, Sanaa'ya ve sahiplerinin güvenli olduğunu düşündüğü diğer yerlere de saldıracak." diye konuştu.
HAMAS lideri Meşal, “HAMAS, Aksa Tufanı savaşıyla meşgul... Direniş halen herkesin önünde; silahlarını üreterek, savaş sırasında daha fazla adam toplayarak ve onları çatışma yerlerine dağıtarak tarihte benzeri görülmemiş bir model sunuyor." diye ekledi.
HAMAS hareketinin, Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirdiğine dikkat çeken Meşal, hareketin, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak ve halka acil yardım sağlamak için çalıştığını kaydetti.
HAMAS'ın, siyonist suçlara son vermek için de çalıştığını söyleyen Meşal, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için siyasi ve diplomatik olarak hareket ettiklerini belirtti.
"Amerika bir arabulucu değil, saldırganlığın ortağıdır"
Meşal, “Amerika bir arabulucu değil, saldırganlığın ortağıdır ve kendi iç hesapları için savaşı durdurmaya çalışmaktadır ve saldırganlığı durdurma konusunda ciddi değildir. 2 Temmuz'da üzerinde anlaşmaya varılan şey, biz kabul ettikten ve işgal reddettikten sonra ondan geri çekildi.” şeklinde konuştu.
HAMAS'ın, liderlerini ve bir grup mensubunu Aksa Tufanı savaşının başında şehit verdiğini hatırlatan Meşal, "Allah tarafından uzun bir cihat kariyeri, fedakarlıklar, örgütsel, siyasi ve hükümet liderliği ile onurlandırılan ve bu dava uğruna dünyayı dolaşan hareketin lideri Ebu El-Abd Heniyye'nin şehadeti ile doruk noktasına ulaştı.” ifadelerini kullandı.
HAMAS'ın "siyonist istihbarat tarafından hedef alınıp öldürülmek istenen Komutan Yahya Sinvar'a (siyasi büro başkanı) güvendiğini vurgulayan Meşal, ancak insanın çabalarından öte Allah'ın takdirine güvendiklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet-Sen, gündüz kuşağı televizyon programlarında artan şiddet, istismar ve çarpık ilişki temalarına karşı 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. Batman'daki açıklamada, aile yapısının ciddi tehdit altında olduğu belirtilerek, bu yayınların acilen durdurulması çağrısı yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur.” dedi.