"Mursi adanmışlığın örneğidir"
Adıyaman'da halkın yoğun katılımıyla şehid Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Camide konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Muhammed Mursi'nin adanmışlığın örneği olduğunu belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde Muhammed Mursi için kılınan gıyabi cenaze namazı Adıyaman'da da halkın yoğun katılımıyla Ulu Camii'nde kılındı. Camide konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Muhammed Mursi'nin adanmışlığın örneği olduğunu belirtti.
Ulu Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazında camiye sığmayan halk cami avlusunda saf tuttular.
Namaz öncesi camiyi dolduran halka seslenen İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Muhammed Mursi adanmışlığın numuneyi imtisalidir. Hak ile batılın mücadelesi bugün olan bir şey değildir. Hazreti Adem'le beraber başlamıştır. Hazreti Musa, Hazreti İbrahim, Peygamber Efendimizle beraber bugünlere kadar bu günlerden de kıyamete kadar devam edecek." dedi.
İnsanlık tarihi boyunca hakkın galip geldiğini dile getiren Taşçı, "Hak her zaman galip gelmiştir ve galip gelmeye de devam edecektir. Bunlar ümmet olarak tarihimiz de birer virgüldür. Önemli olan hakkın yanında olabilmektir. Biz zaferle değil seferle memuruz. Biz hayatı Allah için yaşamaktan, Allah'ın yolunda yaşamaktan memuruz. Zaferi verecek olan Allah'tır. Bize işimiz sefer haline hep hazır olmaktır." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürlüğü tarafından Ilgın Kaymakamlığı ve bağlı birimlerde kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere 95 kişilik İşgücü Uyum Programı uygulanacak.
Aksaray’ın Eskil ilçesinde otomobil ile tır çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti.
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor.
Konya’da gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, liseli gençlere Filistin farkındalığı kazandırmak amacıyla “Hakikate Bir Geçit” adlı ilk çalıştayını düzenledi.