Oturma eylemindeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi
Diyarbakır'da, çocuklarının dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri 13'üncü gününde de devam ederken, eylemdeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi.
Çocukları çeşitli tarihlerde dağa kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 13'üncü gününde artarak başladı. En son ailenin katılımı ile sayı 33'e yükseldi.
Erzurum'un Horasan ilçesinden gelerek oturma eylemine destek veren Mehmet Emin Coşkun, oğlunun 5 yıl önce Muğla'da okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek oğlunun getirilmesini istedi.
Mehmet Emin Coşkun, oğlu İbrahim Coşkun'un Üniversite 2. Sınıfta okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek şunları söyledi:
"Benim oğlum 2014'de götürüldü. 29 Aralık tarihinde kaçırıldı. 2 kişi beni aradı, oğlumun kaçırıldığını ve dağa götürüldüğünü söylediler. Daha sonra araştırdık bulamadık. Oğlum 19 yaşındayken kaçırıldı. Sıtkı Koç Üniversitesi 2. sınıf okuduğu sırada kaçırıldı. HDP/PKK ile hiçbir bağlantısı yoktu. 5 yıldır oğlumdan haber alamıyorum. Oğlumun yaşayıp yaşamadığına da bilmiyoruz. Defalarca HDP'ye geldim oğlum için ama sonuç alamadım. Oğlumun geleceğine dair ümidim var. Hiçbir zaman ümidimi yitirmedim. İnşallah bir gün kapıyı açıp gelecek. Durma oğlum, gel. Annen, ben, kardeşlerin perişan haldeyiz." dedi.
Erzurumlu ailenin katılımı ile sayıları 33'e çıkan aileler, çocukları dönünceye kadar Diyarbakır HDP İl binası önünde eyleme devam edeceklerini belirtiyorlar.
Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti. (Ramazan Zeren, Ramazan Casuk, Ömer Adıgüzel-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Google hakkında yapay zeka önizlemeleri ve yapay zeka modu hizmetlerine ilişkin soruşturma açıldı ve geçici tedbir uygulanmasına karar verildi.
İngiliz hükümetinin, 2 Kasım 1917'de yayımladığı ve sömürgeci bir kararla Filistin'de Yahudiler için bir "ulusal yurt" kurulmasına desteğini açıklayarak topraklarında köklü bir halkın ve onun ulusal, tarihi ve siyasi haklarının varlığını görmezden geldiği meşum Balfour Deklarasyonu'nun üzerinden 109 yıl geçti.
Olağanüstü tasfiye kapsamındaki yatırım fonlarında yatırımcılara yapılacak ilk ara ödemeler bugün devreye alınıyor. Her bir fon için 1 milyon lirayı aşmayacak ödemeler İş Bankası ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilecek. Dağıtımda para piyasası fonları öncelikli olacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sermaye piyasası işlemlerine yönelik yürüttüğü fon soruşturmasında Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan ile yöneticiler Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan'ın mal varlıklarına ilişkin tedbirler alındı.