Oturma eylemindeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi

Diyarbakır'da, çocuklarının dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri 13'üncü gününde de devam ederken, eylemdeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi.
Çocukları çeşitli tarihlerde dağa kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 13'üncü gününde artarak başladı. En son ailenin katılımı ile sayı 33'e yükseldi.
Erzurum'un Horasan ilçesinden gelerek oturma eylemine destek veren Mehmet Emin Coşkun, oğlunun 5 yıl önce Muğla'da okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek oğlunun getirilmesini istedi.
Mehmet Emin Coşkun, oğlu İbrahim Coşkun'un Üniversite 2. Sınıfta okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek şunları söyledi:
"Benim oğlum 2014'de götürüldü. 29 Aralık tarihinde kaçırıldı. 2 kişi beni aradı, oğlumun kaçırıldığını ve dağa götürüldüğünü söylediler. Daha sonra araştırdık bulamadık. Oğlum 19 yaşındayken kaçırıldı. Sıtkı Koç Üniversitesi 2. sınıf okuduğu sırada kaçırıldı. HDP/PKK ile hiçbir bağlantısı yoktu. 5 yıldır oğlumdan haber alamıyorum. Oğlumun yaşayıp yaşamadığına da bilmiyoruz. Defalarca HDP'ye geldim oğlum için ama sonuç alamadım. Oğlumun geleceğine dair ümidim var. Hiçbir zaman ümidimi yitirmedim. İnşallah bir gün kapıyı açıp gelecek. Durma oğlum, gel. Annen, ben, kardeşlerin perişan haldeyiz." dedi.
Erzurumlu ailenin katılımı ile sayıları 33'e çıkan aileler, çocukları dönünceye kadar Diyarbakır HDP İl binası önünde eyleme devam edeceklerini belirtiyorlar.
Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti. (Ramazan Zeren, Ramazan Casuk, Ömer Adıgüzel-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hazreti Peygamber'i hedef alan ‘Leman’ isimli derginin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, 'Doğalgaz dünyada yüzde 32 düştü, Türkiye’de yüzde 117 arttı' başlıklı haber ve paylaşımlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik dezenformasyon içermektedir." açıklamasını yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangınlar sonucunda toplam 53 hektarlık alan zarar gördü. Bu da yangın başına ortalama 2 hektardan daha az bir alanın yandığını gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.