PKK yöneticilerine yakalama kararı

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında PKK yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Mardin 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin Karayılan ve Kalkan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" suçlarından yakalama kararı çıkardığı öğrenildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yılsonuna kadar söz verdiğimiz gibi daha çok çalışacağız; bu sayıyı 453 bine ulaştırarak tüm afetzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız." dedi.