Reyhanlı saldırısı davasında karar

Beş yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin davada karar açıklandı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıya ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar açıklandı.
Dokuzu tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, 9 sanık için 53’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 bin 32 yıl hapis cezası verildi.
Saldırının faili ve planlayıcısı olduğu belirtilen bir numaralı sanık Nasır Eskiocak, öldürmeye teşebbüsün yanı sıra patlayıcı madde bulundurmak, yaralama ve mala zarar vermeden de suçlu bulundu.
Firari 8 sanık hakkında ise kırmızı bülten kararının devam etmesine hükmedildi.
11 Mayıs 2013 Cumartesi günü patlayıcı yüklü bir minibüs, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi belediye binası yanında, bir diğeri ise dört dakika sonra PTT’nin önünde patlatılmıştı. Patlamalarda beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi de yaralanmıştı. 10’u resmî kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve iş yeri hasar görmüştü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İki yıl önce mobil göç araçlarıyla kimlik kontrollerine başladık. O dönemde kimlik sorduğumuz her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmendi. Bu oran yüzde 74,5’ti. Geçtiğimiz ay ise bu oran yüzde 1,8’e kadar düştü." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Filistin halkının maruz kaldığı zulüm, tüm askerî ve teknolojik imkanların kullanıldığı bir soykırıma dönüşmüş vaziyettedir." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İSKİ'ye, kentsel atıksuların bir kısmının arıtma işlemi yapılmadan deşarj edildiği gerekçesiyle para cezası kesildi.
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Merkez Valiliği'ne çekildi.