Şanlıurfa’da "şap" tedbirleri genişletildi

Viranşehir ilçesindeki hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle süresiz kapatıldı.
Şanlıurfa'nın Siverek ve Bozova ilçelerinin ardından Viranşehir ilçesinde de hayvan pazarı, şap hastalığı tehlikesi nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı.
Viranşehir Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü, hastalığın yayılmasını önlemek için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
Şanlıurfa'da şap hastalığı tedbirleri artırıldı
Yetkililer, vatandaşlara hijyen kurallarına uyma, hastalık belirtilerini takip etme ve şüpheli durumları bildirme çağrısında bulundu.
Hastalığın kontrol altına alınması için denetimlerin ve aşılama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı hakaret içerikli karikatürize eden Leman Dergisine tepki gösteren Müslümanlar, dergi binasının önünde toplanarak alçak saldırıyı protesto etti.
Bursa'nın Kestel ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Milletin taleplerini, beklentilerini karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım istiyoruz.” dedi.
AFAD, "Konteyner talep etmeyen ve kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzede vatandaşlarımıza hane başına 162 bin TL; konteyner talep eden vatandaşlarımıza hane başına 72 bin TL nakdi yardım yapılacaktır." açıklamasını yaptı.