Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Rabia Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan “Küresel Sumud Filosu”na yönelik işgal saldırısına tepki vermek için nöbet tuttu. Meydanda toplanan kalabalık, sloganlarla ve dualarla Gazze halkının yanında olduklarını haykırdı.
Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen programda yüzlerce vatandaş, Gazze için yola çıkan “Küresel Sumud Filosu”na destek amacıyla Rabia Meydanı’nda buluştu. “Gazze için karınca misali” sloganıyla duyurulan nöbet eylemi, akşam saatlerinde Gazze çadırında başladı.
Katılımcılar ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı, meydanda kurulan platformda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından STK temsilcileri kısa konuşmalar yaparak Gazze halkının yalnız olmadığını vurguladı. Konuşmalarda, siyonist işgalin işlediği insanlık suçlarına dikkat çekilirken, Sumud Filosunun yalnızca bir yardım girişimi değil aynı zamanda vicdanın sesi olduğu dile getirildi.
Programda yapılan açıklamalarda şu mesaj öne çıktı: “Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Orada direnen kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Filistin’in özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür. Sumud filosuna sahip çıkmak, insanlığın onuruna sahip çıkmaktır.”
Gece boyunca devam eden nöbet eyleminde sloganlar atıldı, dualar edildi. Katılımcılar, Gazze’deki zulmün son bulması için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kanaat önderi ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’daki STK’lar, destek nöbetlerinin farklı zamanlarda süreceğini, Gazze için yapılan her çalışmaya omuz vereceklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonist rejimin, Gazze'deki ablukayı delmek ve insani yardım ulaştırmak isteyen Küresel Sumud Filosu'na saldırı başlatması üzerine Türkiye'nin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.
İşgalci rejimin, Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na saldırması Mardin’de protesto edildi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Küresel Sumud Filosuna yönelik işgalci rejimin saldırısına "korsanlık" olduğuna dikkat çekerek, ABD elçilik ve konsoloslukları önünde tepkilerİN yükseldiğini belirtti.