Selçuk Üniversitesi öğrenci toplulukları Kudüs için yürüdü

Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan öğrenci toplulukları, işgalci siyonist rejimin Filistin'e yaşattığı soykırım ve vahşeti tel'in etmek için bir araya gelerek düzenlediği basın açıklamasının ardından yürüyüş gerçekleştirdi.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, burada Filistin lehine, işgalci siyonistlerin ise aleyhine sloganlar attı.
Tıp Fakültesi öğrencisi Ramazan Engin'in selamlama konuşmasının ardından öğrenciler, Keykubad Köşkü'ne doğru yürüyüşe geçti.
Keykubad Köşkü'nün önünde bir araya gelen öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak 3 farklı dilde basın açıklamasını okudu.
"Müslüman ülkelerin yöneticileri ne yazık ki kınamaktan öte, bir adım öne geçebilmiş değiller"
İşgal çetesinin vahşetine ses çıkarmayan BM, NATO, ABD ve AB'nin suç ortaklığı yaptığı vurgulanan açıklamada, "Terör örgütü siyonist israil, büyük şeytan ABD'nin de desteğiyle Filistin'de hastane, okul, mescit, kilise ayırt etmeksizin kadınları ve çocukları ağır silahlarla vahşi ve barbarca katletmektedir. Lafa gelince demokrasi, insan hakları, kadın hakları, hayvan hakları diye haykıran Bir-Leş-miş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği bu soykırıma ses çıkarmayarak ve siyonist rejimi destekleyerek bu suça aleni olarak ortak olmaktadırlar. Müslüman ülkelerin zillet içerisindeki yöneticileri ise ne yazık ki kınamaktan öte bir adım öne geçebilmiş değillerdir." ifadelerine yer verildi.
"Bu zulmü en şiddetli şekilde kınıyoruz"
Filistin halkının haklı direnişini desteklediklerini belirten öğrenciler, "Bizler üniversite öğrencileri ve toplumun her meslek grubundan bireyler olarak daha doğmamış bebeklerin bile duyduğu bu zulmü en şiddetli şekilde kınıyoruz. Filistin halkının haklı direnişini destekliyoruz ve bir kez daha diyoruz ki; malımızla, canımızla, kanımızla ve gençliğimizle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı müdafaa eden İslâm mücahitlerinin ve Filistin'de soykırıma uğrayan Müslüman kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.
"Müslümanlara yol açın, engel olmayın"
İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunulan açıklamada, "Buradan Müslüman ülkelerin yöneticilerine de sesleniyoruz! Bu hastane katliamlarından, okul katliamlarından, mescit katliamlarından hiç olmazsa yere düşen, paramparça olmuş çocuk cesetlerinden utanıp harekete geçin! Ya izzeti kuşanıp gereğini yapın ya da Müslümanlara yol açın, engel olmayın!" denildi.
"Asla Filistin'imizden vazgeçmeyeceğiz!"
Siyonizme direkt veya dolaylı olarak destek verenlere seslenen gençler, "Dünya bir avuç gencin ağzından duysun bunları! Siyonizm'in ve emperyalizmin kölesi olanlar duysun! Kavmiyetçiler ve kafatasçıları duysun! Kasalarını bebek kanıyla dolduranlar duysun! Zillete mahkûm olmuş yetki sahipleri duysun: Alemlerin Rabbi olan Allah'a ant olsun ki, asla siyonizme diz çökmeyeceğiz! Emperyalizme diz çökmeyeceğiz! Faşist, kafatasçıların söylemlerine kanmayacağız. Kan emicilerin markalarına tevessül etmeyeceğiz! Asla Filistin'imizden vazgeçmeyeceğiz! Asla Kudüs'ümüzden vazgeçmeyeceğiz! Asla Mescid-i Aksa'mızdan vazgeçmeyeceğiz!" dedi.
"israili her açıdan boykot edeceğimize söz vermeliyiz"
Bütün Müslümanlara sorumlu davranmaları gerektiği konusunda hatırlatmalarda bulunan üniversiteli gençler, "Bu saatten sonra Kudüs meselesinde daha şuurlu olacağımıza ve bilinçli bir Kudüs nesli yetiştireceğimize söz vermeliyiz. israili her açıdan boykot edeceğimize söz vermeliyiz. Onlar zulmetse de biz asla zulmetmeyeceğiz, adaletle hükmedeceğiz. Filistin'e Selâm olsun, Gazze'ye selâm olsun ve Kudüs'e selam olsun." ifadelerine yer verdi.
Okunan basın açıklamasının ardından Filistin'deki Müslümanlar için dualar edildi. Dua sonrası program sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.