Silopi’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle Silopi'de program düzenlendi.
FETÖ’nün 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Şırnak’ın Silopi ilçesinde 15 Temmuz anma etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.30’da düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer, Silopi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Koçak, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz şehitlerini konu alan fotoğraf sergisine yapılan ziyaret sonrası Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Işıktaş, 15 Temmuz’un, milletin karşısına çıkarılan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla inanç ve kararlılıkla kaldırmanın somut ifadesi olduğunu söyledi.
"15 Temmuz'un arkasında emperyalist güçler var"
15 Temmuz darbe girişimin arkasında emperyalist güçlerin olduğunu vurgulayan STK temsilcilerinden Kemal Özdemir ise “15 Temmuz 2016’da TSK’nın içine sızmış hain terör örgütü bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine darbe vurma girişiminde bulunmuştu. Bu darbenin gerçek kaynakları hiç kuşkusuz emperyalist güçlerdir. Emperyalist güçler ve dış odaklı mihraklar, "Arap baharı" adı altında diğer komşu devletlere ödettikleri bedelleri bize de ödetmek istediler. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiç kimse bu ülkeye bedel ödetmeye kalkışmasın. Bedel ödetecek biri varsa oda bu topraklar üzerinde yıllardır yaşayan, Türk'ü, Kürd'ü, Çerkez'i ve Laz'ı ile hep beraber her zaman yekvücut olan aziz milletimizdir.” şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.