Şırnak'ta suç içerikli paylaşım yapan 7 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı

Şırnak'ta sosyal medya üzerinden "terör" unsurlarına övücü mahiyette paylaşım yapan 5 kişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 2 kişinin kimlik bilgileri tespit edilip gerekli yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "16-22 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya mecraları üzerinden suç içerikli paylaşım yapan kullanıcıların tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, suç unsuru olduğu değerlendirilen paylaşımda bulunan 7 şüpheli kullanıcının kimlik ve adres bilgileri tespit edildi. 5 hesapta terör örgütü unsurlarına destek vermek amacıyla övücü/destekleyici mahiyette paylaşımlarda bulunulduğu, 2 hesapta Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımda bulunulduğu tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması için ilgili birimlerimize tevdi edilmiştir. Siber suçlarla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir." denildi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Aile Fuarı’nda “Ailede Pozitif İletişim” konulu bir seminer veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iyiliğin hem yapanı hem de yapılanı etkileyen antidepresan etkisine dikkat çekerek, "İyilik artık bilimin de konusu hâline geldi." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.