Şırnak’ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesi ve merkeze bağlı köylerde İl ve ilçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkiinde yapılan operasyonlarda 1 adet Mod 914 ibaresi bulunan kuru sıkı tabanca ele geçirildiği, operasyonlarda şüpheli bulunan F.Z., M.D., ve S.Z., isimli şahısların gözaltına alınarak Silopi Nöbetçi Cumhuriyet savcılığına sevk edildikleri belirtildi.
Şırnak merkeze bağlı Gülyazı köyünde yürütülen operasyonlarda 5 adet mayın, 3 adet kaleşnilof piyade tüfeği ve 1 adet bigsi marka makinalı tüfek ile çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtilen açıklamanın devamında, " Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin, Uludere ilçesi Ortabağ köyü Sibso Deresi mevkii D-400 karayolu kenarında bulunan mağarada yaptıkları aramada, çuval içerisinde gizlenmiş vaziyette 5 adet M2-A1 marka personel mayını ele geçirildi. Patlayıcılar bulundukları yerde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı patlayıcı madde imha ekiplerince, gerekli güvenlik önlemleri alınarak, Uludere Savcılığı talimatıyla imha edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Uludere ilçesi Andaç Köyü Serin Vadisi mevkiinde yapılan başka bir aramda ise, kayaların altında gizlenmiş vaziyette 5 adet beyaz çuval içerisinde 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet bixi makineli tüfek, 2 adet 9x62 keskin nişancı dürbünü, 42 adet kanas şarjörü, 615 adet 7x62 mm bixi fişeği ve 240 adet 7x62 mm mayonlu bigisi fişeği ele geçirildi. " ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Aile Fuarı’nda “Ailede Pozitif İletişim” konulu bir seminer veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iyiliğin hem yapanı hem de yapılanı etkileyen antidepresan etkisine dikkat çekerek, "İyilik artık bilimin de konusu hâline geldi." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.