“Gazze’yi, yöneticilerin ihaneti öldürüyor!”

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Gazzeli şehitler için Van’da gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, “Gazze’deki Müslümanları bombaların değil ihanetin öldürdüğüne dikkat çekildi.
81 ilde olduğu gibi Van’da da cuma namazının ardından şehid Heniyye ve diğer Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Hazreti Ömer Camii’nde İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar edildi.
Filistinliler için dua eden vatandaşlar, cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasıyla siyonist israile tepki gösterdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Sami Tarhan, “Gazze’de tespit edilebilen ölü sayısı 40 bine yaklaştı. Enkaz altında ise 10 bin civarında Müslümanın temiz bedeni yatmakta. Azgın Yahudi varlığının saldırılarından etkilenerek salgın hastalık ve açlıktan ölenlerle birlikte Gazzze’de gerçek ölü sayısının 85 bin civarında olduğu tahmin edilmekte. Gazze bombaların altında! Gazze ölüyor! Ama Gazze’yi gerçekten öldüren bombalar değildir! Gazze’yi tahtlarına sıkı sıkıya yapışmış, tek derdi koltuğunu korumak olan korkak pısırık hain ve ikiyüzlü yöneticilerin ihaneti öldürüyor!” dedi.
“Allah’ın yardım edeceği bir orduyu kim yenebilir”
Müslüman ülkelerin liderlerinin sadece kınamakla yetindiğini belirten Tarhan, “Bir kez daha şahit olduk ki Müslümanların başında bulunan 57 lider hiçbir anlam ifade etmiyor! 57’si bir araya geldiğinde yapabildikleri sadece kınamak daha çok kınamak ve daha çok kınamak! Oysa bu liderlerin emirleri altında devasa ordular mevcut! Savaş uçakları, tanklar, füzeler, ağır ve hafif silahlar mevcut! Daha da önemlisi çok daha önemlisi bu ordularda Allah için şehit olmayı bekleyen, ölümden korkmayan, ölüme koşarak sarılan yüzbinlerce yiğit Müslüman mevcut! Şimdi size soruyorum ey Müslümanlar! Şehadet arzusuyla yanıp tutuşan, ölüme koşarak giden, Allah’ın yardım edeceği bir orduyu kim yenebilir!” ifadelerini kullandı.
"Konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar"
Tarhan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Görmüyor musunuz Gazze’nin sizden başka tutunacağı dalı yok, sizden başka umudu yok! Onların tek umudu sizlersiniz. Zira Batılı devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sağır ve kötürüm bir insan hakları savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halkların olunca dünyaya ayağı kaldırıyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar. Lanet olsun sizin görmeyen gözlerinize, duymayan kulaklarınıza ve bir türlü harekete geçmeyen kötürüm organlarınıza! Aylardır oynanan tiyatronun bir tarafında iyi yüzlü batı var iken diğer tarafında ise İslam ülkelerinin yöneticileri, kralları ve başkanları vardır. Bu işbirlikçi, ikiyüzlü ve ihanet içerisinde olan yöneticiler, aylardır Batılı efendilerinin kendilerine verdikleri rolleri oynamaktan başka bir şey yapmadılar.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.