Banka promosyonumu borcu olan babama verebilir miyim?

Fetva Kurulu, "Bir kimse, fakir oldukları için değil de borçlu oldukları için zekâtını birinci derecedeki yakın akrabalarına yani anne ve babasına verebilir. Aynı hüküm haram para sayılan banka promosyonları için geçerlidir" diye belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Banka promosyonumu borcu olan babama verebilir miyim?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Banka promosyonları bir çeşit faizdir. Çünkü devletin veya büyük şirketlerin bankalar aracılığıyla yatırdıkları memur maaşları, faizli muamelelerde değerlendirilip haram para elde edilmektedir. Yılın belirli vakitlerinde ise bu paranın bir kısmı sözde ikramiye diye işçilere ödenmektedir. Kişinin bankadan aldığı promosyonlar; ne kendisine ne de anne, baba, eş ve çocuklarına helaldir. Çünkü haram yollardan elde edilen paralar, kişinin kendi ailesi dışındaki fakir ve muhtaçlara verilmelidir. Ancak zekâtta olduğu gibi; bir kimse, fakir oldukları için değil de borçlu oldukları için zekâtını birinci derecedeki yakın akrabalarına yani anne ve babasına verebilir. Aynı hüküm haram para sayılan banka promosyonları için de geçerlidir (Mustafa Dib el-Buğa, Mustafa el-Hin, Ali eş-Şerbecî; el-Fıkhu'l-Menheci I, 325)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Okulların tatil olmasıyla birlikte Gaziantep'teki tüm camilerde 1 Temmuz itibariyle başlayan yaz Kur'an kursları büyük bir coşkuyla devam ediyor.
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan hutbenin bu haftaki konusu sıla-i rahim olarak belirlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 7-10 yaş arası çocuklara yönelik geleneksel namaz eğitim programlarını bu yıl da Türkiye genelinde başlattı. Vakfın Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, bu önemli eğitim faaliyetleriyle ilgili anlamlı bir açıklamada bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Biz bir aileyiz, cuma gecesi ailece camideyiz" projesi kapsamında Batman Beşiri Merkez Camii'nde anlamlı bir program düzenlendi.