Bayburt lezzetleri İstanbul'da tanıtıldı

Yüz ölçümü ve nüfus olarak Türkiye'nin en küçük şehri Bayburt'un yöresel lezzetleri, tanıtım günleri kapsamında İstanbul'da tattırıldı.
Türkiye Bayburtlular Federasyonu'nun, İstanbul Maltepe Etkinlik Alanında gerçekleştirdiği 2'nci Bayburt Tanıtım Günleri'nde "Sevdamız Bayburt" temasıyla yöresel lezzetler tanıtıldı.
Bayburt lezzetlerinin tattırıldığı stantlarda, Bayburt'un tarihi mekanlarının maketleri, organik çiçek balı, Aydıntepe şeker fasulyesi, kavut çorbası, mumbar dolması, sarma, cağ kebabı, ehram kumaşından üretilen giysilerin yanı sıra Bayburt'tan gelen birçok yöresel ve organik ürünü tanıtıldı.
Etkinlikte Bayburt Belediyesi ve ilçe belediyeleri, şehirdeki üniversite, STK'lar, spor kulüpleri de stant açarak ziyaretçilere şehri tanıttı.
Etkinlikte, Bayburt'un şifa kaynağı olan meşhur yemeklerinden kavut çorbası, ekşi lahana sarması, herse, galacoş, kesme çorba, lor dolması ve cağ kebabı vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Stantları ziyaret eden misafirlere Bayburt damak tatlarının ikram edilmesinin yanı sıra ilin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri gösteren görsel ve basılı tanıtım materyalleri dağıtıldı.
Bayburt kültürünü İstanbul'a taşımayı amaçlayan etkinlik, 28 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
2'nci Bayburt Tanıtım Günleri hakkında İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka, Bayburt'ta 70-80 bin kişinin yaşadığını, 300-400 bin Bayburtlunun da büyük şehirlere göç ettiğini söyledi. Saka, Bayburtluların yaşadığı illerin başında İstanbul geldiğini hatırlattı.
Tanıtım günleri kapsamındaki etkinliklerine yurtdışından ve yurtiçinden bütün hemşerilerinin teveccüh gösterdiğini söyleyen Saka, "Onları burada ağırlıyoruz, misafir ediyoruz. Onlarla birlikte hep beraber Bayburt'u yaşıyoruz. Bayburt'u bütün kültürüyle, yemekleriyle, dostlarıyla, kamu kurum kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarıyla İstanbul'a taşıdık. Bugün İstanbul'da sevdamız Bayburt, hep beraber Bayburt'u yaşıyoruz." dedi.
Şehrin şifalı yemekleri olduğunu belirten Saka, "Protein deposu olan kavut çorbamız var. Kavut çorbamız, tereyağı ve kavurma başta olmak üzere kavrulmuş undan yapılmaktadır. Bayburt'a ait herse, lor dolması, kete, mantı ve çorba çeşitlerimiz var. Bayburt'un da kendine has kültürel yemekleri, damak tadı var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteği, Üsküdar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi”, bu yıl “Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik” temasıyla Antalya’da gerçekleştiriliyor.
Her ay genç yazarların kaleme aldığı yazılarla okuyucusuyla buluşan Söz ve Kalem, mayıs sayısında dosya konusu olarak şiddet kavramını ele aldı.
Fransa'nın kuzeyindeki Roubaix kentinde yapımı yaklaşık 12 yıl süren ve 3 bin kişilik ibadet alanına sahip Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Malatya'dan kutsal topraklara giden ilk hac kafilesi uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özellikle Gazze ve Filistin'de kahramanca mücadele eden kardeşlerimiz için bol bol dua ediniz. Duayı dilinizden eksik etmeyin." dedi.