Bursa’da 90’lar bakkalı, geçmişi günümüze taşıyor

Bursa'da üç yıl önce açılan 90’lar konseptli bakkal, nostaljik ürünleri ve dönemin atmosferini yansıtan detaylarıyla müşterilerini geçmişe götürüyor. Eski okul önlüklerinden veresiye defterine kadar her unsur, 90’lı yılların mahalle ruhunu yeniden yaşatıyor.
Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hüdavendigar mahallesinde hizmet veren 90’lar bakkal, tasarımı ve raflarında bulunan ürünler ile misafirlerini nostalji turuna çıkarıyor. 90’lı yıllarda bakkallarda satılan ürünlerin, aynı ambalajlarda ve konseptle sunulmasıyla ziyaretçilerin hatırları yeniden canlanıyor.
O dönemleri görmemiş müşteriler ise büyüklerinin hep özlemle andığı o ortama bir nebze de olsa şahitlik etmiş oluyor. 90’lı yıllarda çocukların favorisi ürünler şimdi ise yeni neslin minik ziyaretçilerine sunuluyor. Aynı zamanda 90’larda yaşanan samimiyeti misafirlerine yaşatmak isteyen bakkal, veresiye defteri de tutuyor.
İLKHA muhabirine konuşan işletme sahibi Harun Özdoğan, 90’lı yılların unutulmaz atmosferini yaşatmak amacıyla açtıkları nostalji bakkalının yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
Özdoğan, eski ürün ambalajlarından okul önlüklerine kadar her detayın titizlikle hazırlandığını söyledi.
"Misafirlerimiz hem anılarını yaşıyorlar, hem de özlemlerini gideriyorlar"
Bursa'da üç yıl önce 90'lı yıllar konsepti bakkalı açtıklarını söyleyen Özdoğan, "O zamanlarda böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu düşündük. Eskiye dönüş, eskiyi yaşatmak, eskiyi hissetme ve eskilerin anılarını tekrar yaşama gibi bir düşünce oluştu ülkemizde. Biz de bunu nasıl yapabiliriz diye düşüncelere girdik. 90'lar konseptinde bakkal açtık. Gelen misafirlerimiz hem anılarını yaşasınlar, eskiye dönsünler ve özlemlerini gidersinler diye işletmeyi açtık ve üç yıldır devam ediyoruz" dedi.
"Eskiye dönük yaşamayı seviyorlar"
90'lı yıllar konsepti işletmeye ilgiden dolayı memnun olduğunu aktaran Özdoğan, "Genelde 90'lı yılları görmüş, yaşamış vatandaşlar buraya geliyorlar. Burayı gördükleri zaman duygulanıyorlar. Bazıları ağlıyorlar. Çocuklarını getiren aileler de var. Eski okul önlükleri var, onları giydiriyorlar. O zamandan kalma oyuncaklarımız var, onlara bakıyorlar. Aileler çocuklarını getirip eskiden yaşadıkları anılarını anlatıyorlar. Onun için ilgiden çok memnunuz" diye belirtti.
"Ürün tedarikinde çoğu ürünleri özel yaptırıyoruz"
Yeni nesil 90'lı yılları görmedikleri için önce konsepti biraz tuhaf karşıladıklarını ifade eden Özdoğan, "Ama bu ortamı gördüklerinde ilgilerini çekiyor. Daha çok bakkal ürünlerine ilgi gösteriyorlar. Ürün tedarikinde çoğu ürünleri özel yaptırıyoruz. Bulduğumuz ve aldığımız yerler de var" diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolaysıyla 33 yeni eseri sergiye açtıklarını dile getiren Zeugma Mozaik Müzesi Özgür Çomak, Zeugma'nın sadece mozaikleri ile değil lejyon kenti olmasıyla da önemli olduğuna dikkat çekti.
Bursa’da yaşayan Büşra Sayi Çelik, ebru sanatını, ney, kanun ve bendirin ezgileriyle harmanlıyor. Renklerle sesi, desenlerle ritmi birleştiren Çelik, geleneksel sanatları tek bir çatı altında yaşatıyor. Sabırla işlenen motifler ve nefesle yankılanan notalar, sanatında estetikle maneviyatı buluşturuyor.
Mardin Artuklu Fuar Alanında 9 gün sürecek olan 2’nci Kitap Fuarı, yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla açıldı.