Hobi olarak başladığı sanat mesleği oldu

Batman'da yaşayan Muharrem Fırat Kaya, lise yıllarında hobi olarak başladığı ahşap yakma - dağlama sanatını mesleğe dönüştürdü.
Lise yıllarında evini atölyeye çevirip hobi olarak ahşap -yakma dağlama sanatıyla uğraşan Muharrem Fırat Kaya, yıllar sonra icra ettiği sanatı Batman sokağında açtığı iş yeri ile mesleğe çevirdi. Kaya, hobi olarak başladığı sanatın mesleğe dönüşerek kendisine geçim kaynağı olduğunu belirtti.
Hobi olarak başladığı sanatın kendisine aş olduğunu söyleyen Kaya, "Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğum sanat ve müzikle ilgilendim. Videolarını izledim ve bu konuda araştırmalar yaptım. İzlediğim videolardan yararlanarak kendim bir şeyler yapmaya çalıştım. Lise yıllarında Makine Ressamlık Bölümü'nü okurken, yaptığımız çizimlerin altyapılarının bana faydası oldu. Daha sonra lisedeyken Mobilya Bölümü'nde çalışarak ahşap sanatını sevmeye başladım. Lise yıllarında, döner sermaye çatısı altında, Mobilya Bölümü'nde çalıştıktan sonra ahşabı daha da sevmeye başladım. Batman Üniversitesinde Geleneksel El Sanatları Bölümü'ne gidip kendimi daha da geliştirdim." dedi.
"Bu işe ilk olarak evde başladım"
Tezhip, ebru, minyatür, çini, dokuma ve diğer sanat dallarında da çalışmalar yaptığını dile getiren Kaya, şunları söyledi:
"Bu sanatları kendi branşımla karşılaştırmayı ve ahşap ile birleştirmeyi düşündüm. Bunun yanında müzik aletlerini üretmeyi, satmayı, tamir etmeyi, bakım ve onarımına başladım. Bunların dışında da sürekli eski şeylere merak duyduğum için meşk, teşi gibi aletleri burada bulundurup biriktiriyorum. Bu işe ilk olarak evde başladım. Bir odamı atölyeye çevirdim. Zamanla yetmediği için dükkân açtım. Dükkânımda hem enstrüman tamirleri hem el sanatları işleri hem tablo üretme ve hem de müzik aletlerinin tamir, bakım ve onarımını yapıyorum." ifadelerini kullandı.
"Bazı müzik aletlerini üretebiliyorum"
Kaya, son olarak şunları kaydetti:
"Dükkânımda bazı müzik aletlerini üretebiliyorum. Erbane ve davul gibi vurmalı müzik aletlerini burada birebir üretebiliyorum. Ben herkesin hobi olarak dahi olursa evinde veya iş yerinde ya bir enstrüman çalmasını ya da bir el sanatıyla uğraşmasını isterim." (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Aile Fuarı’nda üç gün boyunca çeşitli faaliyetler yürüten İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkan Yardımcısı Fatih Taş, “Ailede sağlanacak mutluluk, huzur ve saadet, toplumun da düzelmesine vesile olacaktır.” dedi.
Uluslararası Aile Fuarı kapsamında İDEV standında çocuklarla bir araya gelerek çizimlerini paylaşan Karikatürist Mikail Çiftçi, "Aile teması, tehlike altındaki en değerli kurumdur." dedi.
Uluslararası Aile Fuarı’nda konuşan İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman, ailenin korunması ve güçlenmesi için herkesin üzerinde uzlaşacağı '7 T' kuralını paylaştı. Yaman, "Kur’an ve sünnet derdiniz olursa, aile dertleri küçülür, kaybolur." dedi.
Mardin Medreseler Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Yüksel, kutsal emanetler ve İslam âlimlerine ev sahipliği yapan kadim Mardin’de, ibadethanelerin hemen yanı başında içki ve meşru olmayan eğlence mekânlarının artmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.