Malatya'da "İki Sanat Tek Miras" sergisi açıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan çini ve tezhip eserlerinden oluşan "İki Sanat Tek Miras" sergisi Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi kurslarında yetişen sanatçıların eserlerinden oluşan "İki Sanat Tek Miras" temalı sergi açıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sergide, çini sanatçısı Erva Ilıcak ile tezhip sanatçısı Elvan Şahin'in eserleri sanatseverlerle buluştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Serginin açılışında yaptığı konuşmada, Malatya'yı küllerinden ayağa kaldırırken, kültürel ve sosyal etkinliklere de büyük önem verdiklerini söyledi.
Depremin yaralarını sararken geleceğin Malatya'sını da oluşturduklarına dikkati çeken Başkan Sami Er, şunları kaydetti:
"Malatya'nın yeniden ayağa kalması sürecinde önemli adımlar attık. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması ve geleceğe daha güçlü hazırlanması için her alanda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergi de bu çalışmaların önemli bir parçasıdır. Malatya’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken sadece fiziksel yatırımlara değil, kültürel ve sosyal gelişime de büyük önem veriyoruz. Sanayileşme, tarım, üretim ve istihdam alanlarında yürüttüğümüz çalışmalarla şehrimizi hak ettiği noktaya taşımak için gayret gösteriyoruz. Malatya’nın geleceğine yakışır bir vizyonla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Bu anlamlı serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası sadece bir sergi alanı değil; Malatya’nın kültürel mirasını yaşatan, sanatın ve kültürün toplumla buluştuğu önemli bir merkezdir. Bundan sonra da burada çeşitli etkinlikler, sergiler, kurslar ve kültürel faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz."
Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Başkan Er, "Bilindiği üzere sanatla ilgili kurslarımız, eğitim faaliyetlerimiz ve çeşitli kültürel çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Alanında uzman eğitmenlerimizle birlikte birçok vatandaşımız bu kurslardan faydalanıyor, yeteneklerini geliştiriyor ve yeni başarı hikâyeleri ortaya çıkarıyor. Bugün burada sergilenen eserler de bunun en güzel örneklerinden biridir. Eserleri gördüğümüzde gerçekten büyük bir emek, özveri ve sanatsal birikim olduğunu görüyoruz. Bu güzel çalışmalarda emeği bulunan tüm hocalarımıza, kursiyerlerimize ve katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin Malatya’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, sergimizin şehrimize ve kültür-sanat camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er daha sonra eşi Sevgi Er ile birlikte eserleri inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
150 eserin yer aldığı sergi, 14 Haziran'a kadar 11.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına layık görülen, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi hattat ve ebru sanatçısı Fuat Başar, bilim ve sanatın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayarak, "Sanat önce doğru olmalıdır, sonra güzel olmalıdır." dedi.
Bugün kapılarını açan kütüphaneye sabahın ilk saatlerinde yoğun ilgi gösteren öğrenciler, kütüphaneyi çok beğendiklerini dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkür ettiler.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2025 yılında kütüphanelerdeki toplam kitap sayısı 117 milyon 981 bin 58'e ulaşırken, üniversite kütüphanelerindeki elektronik kitap sayısı yüzde 17,1 arttı. Aynı dönemde yayımlanan kitap sayısı ise yüzde 10,1 yükselerek 80 bin 921 oldu.