Müftü Yıldırım: "Manevi rehberlik hizmetimiz devam ediyor"

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, depremin ilk gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlara yönelik manevi rehberlik hizmetine devam ettiklerini söyledi.
Kahramanmaraş ve Malatya’da depremlerinde, mağdur olan depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediliyor.
Bir yandan depremzedelerin yeme içme gibi ihtiyaçları karşılanırken, diğer yandan da manevi anlamda ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.
İLKHA’ya konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, depremin ilk gününden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla, depremzedelerin hem maddi hem manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
Yıldırım, "Türkiye Diyanet Vakfımız depremin hemen akabinde ikram araçlarını ve diğer araçları göndererek halkımızın yaralarımızı sarmak için özel gayret sarfettiler. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan da gönderilen daire başkanları vasıtasıyla koordinatörlükler kuruldu ve yaraların sarılması için hizmetler sunuldu. Bunun yanında hizmetlerimizin bir kısmı da depremin travmalarıyla alakalı yapacağımız hizmetlerdi. Bu vesileyle bizler camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve çadır kentlerde barınan kardeşlerimize ve hastanelerde tedavi görüp şifa bekleyen kardeşlerimize birçok ilden gelen kadın-erkek İmam Hatip, Vaiz ve Kur’an Kursu hocalarımızla geçmiş olsun dileklerinde bulunarak herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığı hususunda rehberlik ediyoruz. Manevi rehberlik hizmetimiz çadır çadır ziyaret edilerek devam ediyor. Vefat eden kardeşlerimizin cenaze teçhiz, tekfin işlemleri alakalı da görev aldık. Yine kadınlar için manevi rehabilitasyon hususunda, kadın Kur’an Kursu hocalarımız, vaiz ve PDR’ciler vasıtasıyla manevi yönden kardeşlerimize rehberlik yapmaya devam ediyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteği, Üsküdar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi”, bu yıl “Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik” temasıyla Antalya’da gerçekleştiriliyor.
Her ay genç yazarların kaleme aldığı yazılarla okuyucusuyla buluşan Söz ve Kalem, mayıs sayısında dosya konusu olarak şiddet kavramını ele aldı.
Fransa'nın kuzeyindeki Roubaix kentinde yapımı yaklaşık 12 yıl süren ve 3 bin kişilik ibadet alanına sahip Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Malatya'dan kutsal topraklara giden ilk hac kafilesi uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özellikle Gazze ve Filistin'de kahramanca mücadele eden kardeşlerimiz için bol bol dua ediniz. Duayı dilinizden eksik etmeyin." dedi.