Gaziantep'te açılan kitap fuarına yoğun bir ilgi gösteren öğrenciler, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, sosyal medya yerine en çok kitap okumaya zaman ayrılması gerektiğini söylediler.
Gaziantep'te bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve açıldığı günden beri yoğun bir ilgi gören "Gaziantep Kitap Günleri ve Fuarı"na öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Birçok okuldan öğrencilerin geldiği kitap fuarı ve günlerine özellikle gençler yoğun ilgi gösteriyor. Öğrencilerin kitap kokusunu rahatlıkla alabilecekleri kitap fuarında öğrenciler ilgi gösterdikleri kitapları almanın heyecanını yaşarken, kitap fiyatlarını ise yüksek bulduklarını dile getirdiler.
Gazianteplilerin kitapla buluşma özlemini dindiren "Gaziantep Kitap Günleri ve Fuarı" yoğun bir ilgi ile devam ediyor. Fuarda kitap günleri kapsamında kitapseverler ve öğrenciler, binlerce kitap ve yüzlerce yayıneviyle buluşma imkânı elde ediyor.
Vatandaşların özellikle de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret ederek stantları gezip kitapları inceleyip satın alan öğrenciler, yılda bir kere yapılan kitap fuarının artırılması gerektiğini ve kitap fiyatlarının biraz daha uygun olmasını istediklerini söylediler.
Kitap fuarı ile ilgili İLKHA'ya konuşan öğrenciler, fuarların insanların kitaplara olan ilgisini artırdığını ve günümüzde düşük oranlardaki kitap okuma oranlarının fuarlar vesilesiyle azaldığına dikkat çektiler.
"Sosyal medya yerine en çok kitap okumaya zaman ayırmalıyız"
Toplumun kitap okumaya büyük önem vermesi gerektiğini belirten Serkan Çelik, "Gaziantep'te birkaç dönemdir kitap fuarı düzenleniyor. Ben bu durumu oldukça olumlu buluyorum. Bizler de düzenlenen bu fuarlara geliyoruz. Kitap fuarının yerini ve yayınevlerini çok beğendim. Sanki bu sene geçen yıllara oranla kitap fuarına daha büyük bir ilgi var. Aslında daha da yoğun ilgi olması gerekiyor. Biraz kitaba ağırlık vermeliyiz. Hem gençler olarak hem büyükler olarak özellikle büyüklerin gençlere örnek olması amacıyla kitap okumaya önem vermeliyiz. Çocuklarımıza her zaman bir şekilde kitapları sevdirmemiz gerekiyor. Sonuçta ufkumuzu genişletecek tek etken kelimeler ve sözcüklerdir. Onları da kitaplarda bulabiliyoruz. Kitabın ne olduğu çok önemli değil. Her şey mutlaka insana bir şey katıyor. Bence bu dönemde televizyon ve bilgisayar ya da internet üzerindeki paylaşımlar dışında en çok zaman kitap okumaya zaman ayırmalıyız. Fakat şu anda tam tersi oluyor. İnşallah eski durumuna döner diye de temenni ediyoruz." dedi.
"Kitap okumak bizim faydamızadır"
Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Oğuz Doğanay da kitap fuarlarının önemine dikkat çekerek, "Öncelikle bu fuarın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin artması tabi ki temennimizdir. Çünkü kitap çok önemlidir ve kitap okumak bizim faydamızadır. Çünkü kitap okuyarak kendimizi kültürel alanda ve her türlü anlamda geliştiriyoruz. Çevremize bakış açımızın nasıl olması gerektiğini bilmemiz ve çevremizi anlayabilmemiz için kitap okumak çok önemlidir. Aynı şekilde dinimizin ilk emri 'oku' dur. O yüzden okumak çok önemlidir." ifadelerini kullandı.
"Bu tür kitap fuarlarını önemli buluyorum"
Kitap okumanın önemli olduğunu belirten Rümeysa Ayatin de "Gaziantep'te böyle bir fuarın açılması Gaziantep'te kitaba önem verildiğini gösteriyor. Bu tür kitap fuarları tabi ki güzel bir şeydir. Gençlerin sosyal medyadan uzak durup daha çok kitap okumasına yönelik bir çalışmayı ben güzel buldum. Fuar çok güzel, istediğimiz kitaplar var." şeklinde konuştu.
"İnsanlar kitap okumadığı için fiyatların arttığını bile fark etmiyorlar"
Kitapseverlerin, kitap fuarları vesilesiyle istedikleri kitaplara daha kolay ulaşabildiğini belirten Aybüke Çelik ise şunları söyledi:
"Fuarı gerçekten çok güzel buldum. Fuarlarda en azından istediğimiz kitapları bulabiliyoruz. Fuarlar da istediğimiz kitapları bulabilmek için bir fırsat oluyor. Genelde bizler kitapları internet üzerinden sipariş ediyoruz. Fakat bu tür fuarlar olunca kitapları beğenerek ve seçerek alabiliyoruz. Bu da elbette ki çok güzel bir duygu. Kitap okumak öncelikle insanın kelime hazinesini geliştiriyor. Şu anda üniversite geçiş sınavı için hazırlanıyoruz. Sınava giriyoruz ve sınavda çıkan paragraf sorularını çözmemize yardımcı oluyor. İnsanlar kitap okumadığı için fiyatların arttığını bile fark etmiyorlar. Daha çok sosyal medya zaman ayırıyoruz. Artık insanların kitap okuma vakti geldiğini düşünüyorum. Herkesin kitap okumasını istiyorum."
"Kitap fuarını çok güzel buldum"
Lise öğrencisi Ayşe Nur Karadağ da "Yazarların gelmesi güzel olmuş ve fuarı daha da zengin kalmış. O yüzden fuarı çok güzel buldum. Fuara da zaten arkadaşlarımızla birlikte geldik, eğlendik ve fuarda güzel vakit geçirdik. Ama kitapların fiyatı biraz daha uygun olabilirdi. Çünkü fuara gelenlerin çoğunluğu öğrenci olduğu için o yüzden kitaplar biraz fiyat olarak indirimde olabilirdi. Çünkü bu fiyatlar öğrencilere çok pahalı geliyor. Çok uygun olan kitaplar da var çok pahalı olanları da var. Üniversite için ilk gireceğimiz sınav TYT'de genelde paragraf sorusu geliyor. Ben çok kitap okuyan birisi değilim ama okulda yaptığımız denemelerde paragraf sorularını çözmeden zorlanıyorum. Ama kitap okuyan arkadaşlarım bu soruları daha kolay çözebiliyorlar. Paragraf sorularını rahat bir şekilde çözebildikleri için güzel puanlar alıyorlar." diye konuştu.
"Kitap fiyatlarında kampanyalar yapılabilirdi"
Kitap fiyatlarının pahalı olmasından yakınan Perihan Nur Yıldırım da "Kitap fuarını beğendim ve genel olarak çok güzel bir atmosfer var. Fuara genelde kitapseverler geliyor ve kitap okuyan insandan zaten bir zarar gelmez. Kitap fiyatları genel olarak uygun ama daha çok kampanyalar yapılabilirdi. İlk günler olduğu için belki kitap fiyatları pahalı ama son günlerde her halde muhtemelen kitap fiyatları belki de biraz düşecektir. Ama genel olarak fuarı güzel buldum. Kitap okumak öncelikle genel kültür açısından bize faydası var. İlerleyen zamanlarda hem güzel düşünmemiz hem sınavlarımızda yani kısacası kitap okumanın hayatımızda bize faydası var. Bu tür etkinlikler çok güzel etkinlikler, insana huzur veriyor." diye belirtti.
"Kitaplara daha çok önem vermeliyiz"
Kütüphanelere ve bu şekilde düzenlenen kitap fuarlarına daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade eden Sevgi Gül Çakır da şöyle konuştu:
"Fuar çok güzel. Aslında daha da güzel olabilirdi. Daha güzel etkinlikler yapabilirdi. Aslında insanların bir şekilde buraya gelmesi, yayıncılarla konuşması aynı şekilde yazarlarla iletişime geçmesini de oldukça güzel buluyorum. Bu şekilde kitap fuarlarının olması beni çok mutlu ediyor. Ben liseye hazırlanıyorum. Onun için zor bir süreçten geçiyorum. Ama kitapları çok seviyorum. Sadece bu şekilde kitap fuarlarına değil kütüphanelere de aynı şekilde ilgim var. Kütüphanelere ve bu şekilde kitap fuarlarına daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha çok katılımın gösterilmesi gerektiğine inanıyorum ve kitaplara daha çok önem vermeliyiz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye'nin turizm adreslerinden biri olan Doğubayazıt, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman’da düzenlenen "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar Hazreti Said bin Zeyd ve Ümmü Gülsüm" temalı program düzenlendi.
Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği tarafından, yetim çocuklara kışlık giyim kapsamında, yetimlere "Bir Bot bir Mont" hediye edildi.
Batman'da "2'nci Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali" düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.