STK'lardan "Dünya Kudüs Günü" etkinliklerine davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu, 28 Mart Cuma günü "Dünya Kudüs Günü" kapsamında Kudüs'ün özgürlüğü için tüm halkı bir araya gelmeye çağırdı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için 28 Mart 2025 Cuma günü Türkiye genelinde yapılacak "Dünya Kudüs Günü" etkinlikleri münasebetiyle bir açıklama yaptı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, yaptığı açıklamada, bu anlamlı gün vesilesiyle, Kudüs'ün yalnız olmadığını dünyaya haykırmak ve Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla tüm halkı bir araya gelmeye çağırdıklarını söyledi.
"Kudüs davasına sahip çıkan izzet bulur"
Kudüs'ün, İslam'ın üçüncü kutsal şehri olduğunu belirten Şimşek, "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan, çevresi Yüce Allah tarafından mukaddes ilan edilmiş bir beldedir. Peygamberin oradan göklere yükseldiği Miracın topraklarıdır. Kudüs davası, ümmetin özgürlük davasıdır. Kudüs davasına sahip çıkan izzet bulur. Bu davaya sahip çıkmak ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele etmek hepimizin görevidir. Bu mücadelede yer almak bizim için bir şereftir." dedi.
"Mücadelemiz umudun ve adaletin yeşerdiği yarınlara inanmaktır"
Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın korunması, sadece bölgesel bir mesele değil, tüm insanlığın vicdan meselesi olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Mücadelemiz, sadece acıyı dile getirmek değil; aynı zamanda karanlık günlere inat, umudun ve adaletin yeşerdiği yarınlara inanmaktır. Her bir namaz, her bir dua, zulmün son bulması ve özgürlüğe kavuşan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın müjdecisidir." diye konuştu.
"Biz iman erlerine düşen maddi-manevi bu davaya desteklerimizi sunmaktır"
"Gönüller mahzun, yüreklerde sızı olsa da Selahaddin’in aşkı ve azmi ile Filistinli Müslümanlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın esaretinin son bulması için her türlü fedakârlığı sergileyip bedel ödemektedirler" diyen Şimşek, "Biz iman erlerine düşen de maddi-manevi bu davaya desteklerimizi sunmaktır. İşte bu desteklerden biri de Kudüs davasını daima gündemde tutup, bu davaya sahip çıkmaktır. Bunun için de Dünya Müslümanları, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamakta, bu gün vesilesiyle Kudüs’ün özgürlük feryadını tüm dünyaya duyurmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
"Bugün en önemli şey, Filistinli kardeşlerimize her alanda destek olmaktır"
Açıklamasının devamında Şimşek, "Bugün Kudüs için yapılacak en önemli şey, birlik içinde hareket etmek, zulme karşı sesimizi yükseltmek ve Filistinli kardeşlerimize her alanda destek olmaktır. Dualarımız, yardımlarımız ve mücadelemiz, Mescid-i Aksa özgür olana dek sürecektir." dedi.
"Kudüs’ün yalnız olmadığını, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykıracağız"
"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklere tüm halkı davet eden Şimşek, şunları söyledi:
"Yüce Mevla’mızın izniyle Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu olarak 28 Mart 2025 Cuma günü, İslam ümmetiyle birlikte Kudüs Günü’nü kutlayacağız. Birçok şehirde Peygamber Sevdalısı kardeşlerimiz, Müslüman halkımız ile birlikte meydanlara inecek, Kudüs’ün yalnız olmadığını, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykıracak. Kudüs’ün özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın hüznünün sona ermesi için aklımız hep Kudüs’te olacak, kalbimiz Kudüs diye atacak, sesimiz Kudüs diye haykıracaktır. Kudüs özgür olana ve Siyonistlerin vahşeti son bulana dek bizler her daim Kudüs’ü haykıracak ve gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Rabbimizden niyazımız odur ki; Kudüs en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşsun, zalimler hak ettikleri akıbete uğrasın ve Filistin toprakları adalet ve huzurla buluşsun. Dünya Kudüs Günü’nün, yeniden diriliş şuuruna vesile olması temennisi ile tertip edeceğimiz Dünya Kudüs Günü etkinliklerine, tüm halkımızdan destek ve katılım bekliyoruz." (İLKHA)
Hişyariya Zagonî: Mafên tamamê vîdyo, wêne û xeberên nivîskî yên ku hatine weşandin aîdî Ajansa Nûçeyan a Îlkê ya Şîrketa Hevpar e. Heta ku hevpeymana nivîskî an jî abonetî neyê kirin bi tu sûretî temamê an jî qismekî fotograf, vîdyo û xeberan nikare bên bikaranîn.