Bingöl'de yol kesen PKK ile polis arasında çatışma: 2 ölü

Bingöl-Elazığ kara yolunu kesen PKK’lılara müdahale etmeye giden polislere roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis ile 1 vatandaş hafif yaralanırken, çıkan çatışmada 2 PKK’li ölü, 1'i ise yaralı olarak ele geçirildi.
Alınan bilgilere göre, Bingöl-Elazığ karayolu 5. kilometresindeki Kurudere köyü kavşağında yol kesen PKK'lılar, geçen araçları durdurmaya başladı. PKK'lıların yol kestiği duyumunun alınması üzerine bölgeye polisler sevk edildi.
Bingöl şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Kurudere köyü mevkiine giden polis zırhlı araçlarına, çevrede gizlenmiş PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.
Saldırıda bir roketin zırhlı polis araca isabet etmesi sonucu, 3 polis yaralandı.
Saldırının ardından karayolunda durdurulan araçlardan indirilen vatandaşların arasına gizlenmiş PKK'lılar, polislere uzun namlulu silahlarla saldırdı.
Polis ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü, 1'i ise yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada arada kalan bir vatandaş ise hafif yaralandı.
Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçan diğer PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur.” dedi.
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, İslam'ın işçi haklarına verdiği önemi vurguladı. Altun, işveren ile işçi arasındaki karşılıklı hak ve sorumlulukların, İslam ahlakına dayalı bir iş hayatının temeli olduğunu belirtti.