DİB-MBSTS başvuruları alınmaya başladı

Bugün başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları, 22 Şubat'a kadar devam edecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) başvurularının, 22 Şubat'a kadar devam edeceği belirtildi.
Açıklamada, "2018 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2018-DİB-MBSTS), 7 Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 14-22 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak olup adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 2025 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 81 ilde gerçekleştirildi. Öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav saatinden önce okullara gelirken, heyecanları yüzlerinden okundu.
Bugün yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)'na giren 15 yaş üstü öğrenciler, kimlik belgelerinde fotoğraf olmadığı gerekçesiyle sınava alınmadı. Veliler okul yöneticilerini hatırlatma yapmamakla suçladı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), bugün 10.00'da gerçekleştirilecek.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), aile eğitimi konusunda farkındalık oluşturma ve aileyi muhafaza etme noktasında önemli noktalara dikkat çekmek için "En güvenilir sığınak, ailedir" temasıyla "Çocuk eğitiminde ailenin rolü" başlıklı seminer gerçekleştirdi.