Adanalı kadınlardan "Gazze için sessiz çığlık"
İstasyon Meydanı'nda toplanan Adanalı kadınlar, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki göstermek için ellerinde destek dövizleriyle bir araya geldi.
Gazze’de yaşanan soykırıma sessiz kalmayan Adanalı kadınlar, tepkilerini göstermek amacıyla “Gazze için sessiz çığlık” etkinliği düzenledi.
Kadınlar, Adana İstasyon Meydanı’nda ellerinde Filistin’e destek veren dövizlerle bir araya gelerek sessiz bir şekilde Gazze halkına destek verdi.
Etkinliğe katılan kadınlar, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için tek sıra halinde sessizce durdu.
Programda duygularını İLKHA' ya paylaşan kadınlar, yaşananların insanlık dramı olduğunu ifade ederek ateşkes çağrısında bulundu.
Katılımcılardan Remziye Avcıoğlu, Gazze’deki çocukların acısına yüreklerinin dayanmadığını belirterek, “Ateşkes olsun kardeşlerimiz kurtulsun.” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Bir diğer katılımcı Ayşe Dağıtan, etkinliğe soykırımı durdurmak adına küçük de olsa bir katkı sağlamak amacıyla katıldıklarını söyledi.
"Zulme sessiz kalan Müslüman ülkelere Allah yardım etmez"

Remziye Avcıoğlu, "Çok üzülüyoruz insan ve çocuk kalmadı. İçimiz parçalanıyor. Ateşkes olsun kardeşlerimiz kurtulsun." dedi.

Ayşe Dağıtan, "Burada toplanmamızın amacı soykırımı durdurmak için bir nebze karınca misali katkıda bulunabilir miyiz diye toplandık. Gemilerle gitti herkes, biz de burada yürüyüş oldukça Filistin davasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Rabbim ne derece kabul eder bilmiyorum. Zulme sessiz kalan Müslüman ülkelere Allah yardım etmez. Allah bildiği gibi yapsın onları. Biz Müslümanlar olarak birlikte güç ve kuvvet sahibi olmamız gerekir. Bu Allah'ın emridir. Bir menfaat uğruna küçücük çocukları feda ediyorlar. Olmaması gereken şeyler bunlar. Müslüman ülkelere çok üzülüyorum." dedi.
"Bu benim cihadım, davam"
Gazzeli Müslümanları savunmak için Müslümanların birlikte hareket etmediğine işaret eden Tünay Hanım, "Müslüman ülkelerden önce o kadar çok vakıf cemaat var ki ayaklanıp boykot edecek, din kardeşlerimizi savunacak insanlar var ki hiçbirisi doğru düzgün sokaklara inmedi. Herkes parça parça indi sokaklara. Bu da bir ses getirmedi, kendimiz söyledik kendimiz dinledik. Birlik olup topyekûn sokağa çıkmadılar. Bu duruma çok kızgınım. Biz kendi aramızda toplanamazsak müslüman devletler, ülkeler nasıl toplansın ki! Biz bir bayrak altında toplanamamışız, hala tek tek çıkıyoruz sokağa. SUMUD çok büyük bir şey yaptı. Din, ırk ayrımı olmaksızın herkes bir gemiye toplandı ve Filistini savundu. Fakat bizler bu ülkede STK'lar bir araya toplanıp yaşanan katliam için birlikte sokağa çıkmadılar. Herkes penceresinden evinden baktı. Sonuna kadar Filistin'i destekliyorum onlar benim din kardeşim bu benim cihadım, davam. Mescid-i Aksa için, Peygamberim için savunuyorum. Her seferinde sokağa çıkıyorum. Evimde boykot ediyorum, bayrağımı balkonuma astım. Elimden geldiğince her şeyi yapmak istiyorum yarın mahşerde hesabını verebilmek için." dedi.
Etkinlik, kadınların Gazze için sessizce duruş sergilemesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Batı Beytüllahim'deki Cebbe köyüne giren Yahudi çeteler, ev ve araçları ateşe verdi, bir Filistinli de darp sonucu yaralandı.
Wall Street Journal, ateşkesle birlikte Gazze'de güvenliğin kısmen sağlanmasının HAMAS'ın toplumsal desteğini artırdığını, bunun da Trump'ın silahsızlandırma planını zorlaştırdığını yazdı.
HAMAS yöneticisi Usame Hamdan, ABD'nin Gazze'ye çok uluslu güç yerleştirme planını reddederek bunun siyonist rejimin Filistin davasını tasfiye etme hedefleriyle örtüştüğünü söyledi.
HAMAS, BM Güvenlik Konseyi'nin ABD tarafından sunulan Gazze kararını eleştirerek bunun Filistin halkının haklarını karşılamadığını ve Gazze'ye yeni bir vesayet mekanizması dayattığını açıkladı.